Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Microsoft Bulut Tabanlı PhotoDNA Hizmetini Duyurdu!

Microsoft bugün Bulut Tabanlı PhotoDNA Hizmetini Devreye aldığını duyurdu.

Microsoft bugün Bulut Tabanlı PhotoDNA Hizmetini Devreye aldığını duyurdu.

Bulut Tabanlı bu hizmet ile çocukların cinsel istismarı da dahi olmak üzere bir takım yasadışı görüntülerin tespit edilmesi için güvenlik güçlerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Microsoft ve Darthmounth Koleji ile birlikte geliştirilen bu sistem 2009 yılından beri başta Facebook ve Twitter olmak üzere 70 ‘e yakın şirket tarafından kullanılıyordu. Ancak oldukça maliyetli  olan sistem bulut hizmeti ile daha az maliyetli olacak gibi.

Yeni Bulut Tabanlı PhotoDNA hizmetini Microsoft’un Azura Platformundan kurmak oldukça kolaydır. Şirketler ücretsiz kayıt olup deneyebilir.

Microsoft internete günlük 1.8 Milyar görüntü yükleniyor ve bunların 720.000 ‘i yasadışı görüntü olduğu belirtiliyor.

Sistemin çalışma şekli resimleri sayısal değerlere dönüştürerek bir veritabanına kayıt edilmesi üstüne kurulmuştur. Güvenilir kaynaklardan elde edilen görüntüler (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi gibi) bu veritabanındaki bilgiler ile karşılaştırılıp suçluların bulunmasına yardımcı oluyor.

flowchart_photodna_Print-520x673

Aynı Yöntem ile değiştirilmiş görüntüleri de tespit etmek mümkün.

Microsoft yeni Bulut tabanlı PhotoDNA hizmeti ile bir önce algoritmasından 1000 kat daha hızlı algoritma kullanmaya başladığını belirtti.

Microsoft’s PhotoDNA: Protecting children and businesses in the cloud [Microsoft News Center]