Sosyal Medya

Windows

Microsoft, Bulut’da Linux Kullanıyor!

Microsoft'un, resmi blog sayfasında doğrudan Linux kullandığını belirtmesi, bir çoğumuzu şaşırttı. İşte Microsoft'un Linux kullanımı ile ilgili blog yazısı!

Microsoft’un, resmi blog sayfasında doğrudan Linux kullandığını belirtmesi, bir çoğumuzu şaşırttı. İşte Microsoft’un Linux kullanımı ile ilgili blog yazısı!

Microsoft ve Linux arasında süren tartışmalar, bilindiği gibi günümüzde kapalı ve açık kaynak karşılaştırması haline gelmiş durumda.

Birbirlerine göre karşılıklı avantajları ve dezavantajları bulunan bu iki farklı işletim sistemi, hem masaüstü hem de sunucu tarafında aktif olarak kullanılıyor. Öyle görünüyor ki Microsoft, açık kaynağın sahip olduğu avantajların bir kısmından faydalanmak istemiş ve bulut tarafındaki çalışmalarının küçük bir kısmında, Linux dağıtımını kullanmayı tercih etmiş!

Microsoft, Bulut Servisi için Linux kullanıyor!

Bilindiği gibi Microsoft, kendi resmi blog sayfası üzerinden, düzenli olarak çeşitli yazılar yayınlıyor. Bu yayınlar yetkili kişilerden gelebildiği gibi, teknik destek tarafından da gelebiliyor. Son olarak, Microsoft resmi blog sayfasında, Microsoft Azure ürünleri ile ilgili bir yazı hazırlayan Kamala Subramaniam, servislerinin gelişimi ve yenilikleri ile ilgili bahislerde bulundu.

news_1-microsoft-linux-

Ancak bu blog yazısından, en çok dikkat çeken nokta Microsoft’un, Azure servislerini geliştirirken belli yerlerde Linux dağıtımlarını da kullandığı oldu.

Aslında bu Microsoft-Linux olayı, daha öne 1997 yılında, Microsoft’un mail hizmeti Hotmail sunucularında Linux kullanımı ile de gündeme gelmişti.

Her ne kadar Linux, masaüstü tarafta Microsoft ile farklı kulvarlarda olsa da, öyle görünüyor ki sunucu tarafında sunduğu avantajları ve kullanıcı kesimine hitap etme potansiyeliyle, Microsoft tarafından bile kullanılma yeteneğine sahip…