TeknoTalk

Microsoft Cortana AI Gmail Hesabınıza Bağlanabilir

Microsoft’un Dijital Asistanı Gmail Hesabınıza Bağlanabilir

Artık Gmail’i takvim, posta ve iletişim desteği için Cortana’ya bağlayabilirsiniz. Microsoft Cortana AI Gmail Hesabınıza Bağlanabilir. Takvim Randevularınızı Düzenleyebilirsiniz.

Microsoft Cortana Amazon’un Alexa’sında gördüğümüz bir çok beceriye sahip olmaya başladı. Bir anlamda Cortana AI yerinde durmayı reddetti. Microsoft Cortana AI Gmail hesabına artık ulaşabilir.

Windows Central’da yer alan habere göre, Windows 10 Cortana AI Gmail hesabına ulaşabilir, Takviminize, Kişilere ve tabiki Maillerinize ulaşabilir. PC erişimi ile birlikte, bu destek ayrıca Cortana’ya entegre Harmon Kardon Invoke akıllı hoparlörünü de kapsıyor. Sesle Çalışan Harmon Kordon Hoparlör Detayları.

Microsoft Cortana AI Gmail Hesabımı Nasıl Bağlayabilirim?

Başlamak için, Windows 10 arama çubuğunu tıklayıp sol taraftaki Cortana Notebook bölümüne gidip hesabınızı ekleyebilirsiniz. Buradan, “Bağlı Hizmetler” ve “Bir Servis Ekle” yi seçin. Gmail bir dizi başka hizmetle birlikte listelenir. Gmail’i seçin ve ardından “Bağlan” ı tıklayın. Buradan, ayrı bir pencerede Gmail hesabınızda oturum açmanız ve Cortana’nın e-postanıza, Google Drive dosyalarınıza, kişilerinize ve takvimlerine erişmesine ve yönetmesine izin vermeniz istenir.

Ayrıca, iOS ve Android’deki Cortana uygulamaları Google Takvim bilgilerinden de yararlanacak. Bildiğiniz gibi Microsoft’un dijital asistanı hali hazırda Outlook’la çalışıyor. (Alexa’da olduğu gibi), ancak bu güncelleme Google Yardımcıları için özel olarak hazırlandı.

Windows Central

Exit mobile version