Sosyal Medya

Donanım

Microsoft Dizüstü Bilgisayarlarda Batarya Ömrünü Arttırıyor

Microsoft, mevcut teknolojileri kullanarak batarya ömrünü uzatıyor.

Microsoft, mevcut teknolojileri kullanarak batarya ömrünü uzatıyor.

Yakın geçmişte bir toplantı veya sunum ortasında dizüstü bilgisayarınızı şarj etmek için elektrik prizi bulmaya çalışmış olabilirsiniz. Batarya teknolojisinde bir sonraki atılımı beklemek yerine Microsoft araştırmacıları mevcut teknolojileri kullanarak daha dayanıklı pil geliştirmek için çalışmalara başlamış durumda.

Bu da dizüstü bilgisayarınızı bir sonraki toplantı için hızlıca şarj edebilmeniz veya bir transatlantik uçuşu boyunca dizüstünüz için yeterli batarya ömrüne sahip olabileceğiniz anlamına geliyor.

Microsoft bu mükemmel pil teknolojisini oluşturmak için farklı tipte batarya, makine öğrenmesi ve akıllı yazılımları kullanıyor. Şirketin amacı, dizüstü kullanıcılarının acil ihtiyaçlarını anlayarak daha uzun süreli bir şarj sağlayabilmek.

Microsoft, araştırma prototiplerinde güç dağılımını optimize etmek için farklı tipte bataryalar kullanıyor. Tek batarya kullanımının hızlı şarj, yüksek kapasite, düşük maliyet, daha az hacim, daha az ısınma ve daha uzun ömürlü deneyim sunamayacağı, farklı pillerin bu farklı gereksinimleri karşılamak için birleştirileceği ifade ediliyor.

Kullanıcı bir Word belgesini görüntülerken veya bir video dosyası düzenlerken işletim sisteminin bunu anlamaya çalışacağı ve bu görev için en verimli bataryanın geçerli olacağı bildiriliyor.

Microsoft bu girişiminde başarı sağlarsa yeni nesil Surface cihazların daha iyi batarya ömrüyle birlikte gelebileceği söylenebilir. En önemlisi de mevcut teknolojilerle bunun sağlanacak olması ve yeni bir buluş için uzun bir süre beklemek zorunda kalmayacak olmamız.