Sosyal Medya

Windows

Microsoft Edge Hız Testi, işte sonuçlar

Microsoft'un henüz geliştirme aşamasına olan web tarayıcısını hız testlerinde denedik! Microsoft Edge Hız Testi, işte sonuçlar, web tarayıcı

Microsoft’un henüz geliştirme aşamasına olan web tarayıcısını hız testlerinde denedik! İşte sonuçlar

Microsoft Edge, Chrome ve Firefox’un önde götürdüğü web tarayıcısı savaşlarını tekrar hareketlendirecek. Peki Internet Explorer’ın yerine geçecek olan Edge, ne kadar hızlı? İlk olarak Project Spartan adıyla tanıdığımız Microsoft Edge’i ve rakipleri Firefox ile Chrome’u hız testlerinde karşı karşıya getirdik.

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’da işi en sıkı tuttuğu alanlardan bir tanesi, web tarayıcısı. Firma, Microsoft Edge’le geride kaldığı tarayıcı piyasasında tekrar söz sahibi olmak istiyor. Edge, yalnızca Windows 10’un en son önizleme yapılarında denenebiliyor ve Windows 8 veya 8.1’de çalışmıyor. Bu yüzden testlerimizi Windows 10 altında gerçekleştirdik.

testhız

Güvenlik testinde 17 üzerinden 14 puan alan Microsoft Edge, bu alanda 16 puana sahip Chrome’un gerisinde kaldı. Firefox ise yalnızca 13 puan alabildi. Web tarayıcılarının ortak özelliklerini test eden Browsermark’taysa Chrome, 5.541 puanla birinci oldu. Bu testte Microsoft Edge, 3.921 puanla IE’nin sadece biraz önünde yer alarak üçüncü olabildi.

Bizi şaşırtan test, JavaScript performansını test eden JetStream oldu. Testte Microsoft Edge, Chrome’u bile geride bıraktı. HTML5 testinde Chrome ve Firefox, yine lider konumdayken, IE’nin ve Edge’in ikilinin gerisinde kaldığını gördük.

Microsoft Edge, GPU testinde Internet Explorer ve Firefox’u yenebildi, ancak Chrome’un yanına yaklaşamadı.

Sonuç

Microsoft’un web tarayıcısı henüz hazır olmasa da, bize doğru yolda olduğunu ispat etti. Buna karşın testlerimiz, Javascript testi dışında Chrome’un her alanda üstün olduğunu gösterdi. Firefox’un 3 testte Edge’in gerisinde kalması, dikkat çeken bir noktaydı. Ancak tüm bunlar bir yana, bizce Microsoft’un Edge’in eklenti desteğini çok fazla zaman kaybetmeden tarayıcıya ilave etmesi gerekiyor.