Sosyal Medya

Genel

Microsoft Etkinliğinde Bugün Ne Tanıtılacak?

Microsoft bugün yeni amiral gemisi Lumia 950 ve 950 XL modelleriyle birlikte yeni ürün ve hizmetlerinin de tanıtılması bekleniyor.

Microsoft bugün yeni amiral gemisi Lumia 950 ve 950 XL modelleriyle birlikte yeni ürün ve hizmetlerinin de tanıtılması bekleniyor.

Windows 10 ile masaüstü platformlarda beklediğini fazlasıyla bulan Microsoft’un, Windows 10 Mobile sürümü ile telefon pazarında önemli bir konumda yer alabilmek için yeni Lumia modellerini tanıtacağı uzun bir süredir konuşuluyordu. Nokia ismini yeni Lumia modellerinden kazıyarak Microsoft isminde piyasaya süren firmanın, bugün düzenleyeceği etkinlikte Lumia 950 ve Lumia 950 XL modellerini tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Lumia 950 özellikleri nasıl olacak?

Sızıntılara diğer firmalar gibi engel olamayan Microsoft, Lumia 950 ve Lumia 950 XL modellerinin özelliklerinin sızdırılmasına engel olamamış ve etkinlikten haftalar önce modellerin özellikleri hakkında kesin olmayan bilgiler gelmişti. Söylentilere göre Lumia 950 XL 5.7 inç büyüklüğünde ve Lumia 950 ise 5.2 inç büyüklüğünde olacak. Bu iki telefon arasındaki farkın ekran büyüklüğünün yanında kamera ve işlemci bölümünde de olması bekleniyor.

Lumia 950 XL, Snapdragon 810 yonga seti ve 3 flaş ile Lumia 950 ise Snapdragon 808 yonga seti ve 2 flaş ile gelebilir.

Microsoft, başka ne tanıtacak?

Microsoft’un Türkiye saati ile 17:00’da düzenleyeceği etkinlikte Lumia 950 modellerinin yanında yeni ürün ve hizmetlerini de tanıtması bekleniyor. Tahminlere göre etkinlikte Windows 10 için yeni bir güncelleme, mobil uygulama odaklı Windows 10 yazılımları ve çok düşük bir ihtimal olarak da Xbox için yenilikler ve iPad Pro modeline rakip Surface modeli tanıtılabilir.