Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Microsoft, Force Touch Desteğine Kavuştu!

Teknoloji Devi Microsoft, Force Touch’a destek verdi.

Teknoloji Devi Microsoft, Force Touch’a destek verdi.

Force Touch’ı akım hâline getiren firma ise Apple. Force Touch; ekrana uyguladığınız gücü ölçüp buna göre tepki veren bir özellik.
Apple’ın Taşınabilir Cihaz İşletim Sistemi iOS ve Apple’ın Alışveriş Mağazası olan App Store’da bu yeni özelliğe tam anlamıyla destek veriyor. Apple dışındaki firmaların bu özelliğe destek verip vermeyeceği ise bilinmiyordu.

Bugün itibariyle konuyla ilgili yeni bilgilere ulaştık. Microsoft’a yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre firma çoğu uygulaması için Force Touch’a destek verecekmiş. Apple kullanıcıları bu habere çok sevinecek diye tahmin ediyoruz. Bu konu kapsamında yenilenen Microsoft Uygulamalarının başında ise One Note geliyor.

Microsoft’un One Note Uygulaması hem Android hem de iOS’da çalışan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyordu. Microsoft’un öte yandan Apple’ın yeni Amiral Gemisi Cihazları iPhone 6s ve iPhone 6s+ ve yeni Surface Tarzı cihaz iPad Pro için Uygulamalar konusunda Optimizasyon çalışmaları da yaptığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.