Sosyal Medya

Genel

Microsoft Outlook.com’a Anma ve Beğeni Özelliklerini Ekliyor!

Microsoft Outlook.com e-posta istemcisini biraz daha sosyal hâle getirmeyi planlıyor.

Microsoft Outlook.com e-posta istemcisini biraz daha sosyal hâle getirmeyi planlıyor.

Yazılım devi bunun için web servisine beğeni ve anmaları getiriyor, böylelikle kullanıcılara mesajlara Facebook’taki gibi beğenme veya Twitter’da olduğu gibi e-posta iletilerinde kişileri anma imkanını sunuyor. Herhangi bir e-posta konusu içinde yer alan birisi beğenileri görebilecek, eğer bir mesajı beğenilirse bununla ilgili bildirim de alacak.

Anmalar ise daha kullanışlı bir özellik gibi görünüyor, bunun sayesinde Outlook kullanıcıları bir e-posta yazışması içinde bir kişiyi etiketleyip onun uyarılmasını sağlayabilecek. Etiketlenen kişiler bir e-posta yazışmasında otomatik olarak bilgi alanına eklenecek, e-posta kutularına bayrak işareti eklenmiş özel bir e-posta iletisi düşecek. Bu, Facebook veya Twitter’daki @ işaretinin işlevi gibi çalışıyor, bir meslektaşı veya arkadaşı ilgilendiren bir e-posta yazışması konusunda onları haberdar etmek için epey kullanışlı bir yöntem gibi görünüyor.

outlook

Microsoft’un Office 365’teki Outlook kurumsal kullanıcıları bu özellikleri ilk olarak, bu ay içinde alacak. Yeni Outlook.com arayüzünün ön izlemesine erişim hakkı olan kullanıcılar da bu güncellemeyi aralık ayında alacak. Beğeni ve anmalar sadece Outlook’un web servisiyle sınırlı kalmayacak. Microsoft bu güncellemeyi Outlook iOS ve Android uygulamalarına da getirmeyi planlıyor, zaman olarak da 2016’nın ilk yarısını işaret ediyor. Windows ve Mac Outlook 2016 kullanıcıları da aynı zamanlarda bu yenilikten yararlanmaya başlayacak.