Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Bağlantı Hızı Düşük Bölgeler için Microsoft Skype Lite Sürümü’nü Duyurdu

Bağlantı Hızı Düşük Bölgeler için Microsoft Skype Lite Sürümü'nü Duyurdu. Daha düşük bağlantı hızlarında görüntülü görüşme imkanı!

Microsoft daha düşük internet bağlantı hızlarına sahip bölgelerde kullanılmak üzere Skype Lite Sürümü’nü duyurdu.

İlk olarak Hindistan’da devreye alınan Skype Lite Sürümü daha düşük internet hızına sahip bölgelerdeki insanları bir biri ile görüntülü konuşma imkanı sağlayacak.

Microsoft’un CEO’su Satya Nadella bugün Mumbai, Hindistan’daki Future Decoded etkinliğinde SkypeLite”yi duyurdu.

Android cihazlarda kullanılmak üzere, sınırlı internet bağlantısı olan alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış, sesli ve video çağrı servisinin yeniden yapılandırılmış bir versiyonu olarak Skype Lite karşımıza çıkıyor.

Yeni uygulama yalnızca 13 MB yer kaplıyor ve dokuz bölgesel dili ve bağlı servisler için chatbot’ları destekleyecek. Ayrıca, SMS mesajlarını okumanıza ve yanıtlamanıza izin veriyor. Tüm bu işlemleri yaparken  mobil veri kullanımınızı izlemenize yardımcı olacak bir araçta içeriyor.

Skype Lite

Uygulamada size haber ve spor sonuçları gibi içerik sağlayan sohbet botları da yer alıyor.  Hatırlanacağı gibi Microsoft geçen yıl Skype Bot platformunu kurmaya başladı ve bu platformu geliştiricilere açtı. Bu sayede Skype’ın mesajlaşma servisiyle kullanmak için kendi sohbet botlarını oluşturmuş oldu.

Yeni uygulama sadece bunlarla da yetinmiyor. Hindistan hükümetinin ve işletmelerin hizmetlerini Hintli vatandaşlarına güvenli bir şekilde sunmalarına olanak tanıyan bir sürü API’leri olan India Stack‘ten de yararlanmaktadır.

Bunların arasında en ilginci ve anlatılmaya değer olanı ise, kayıtlı vatandaşların kimliklerini doğrulayabilecekleri benzersiz bir sayısal kimliğe sahip olan Aadhaar programına girebiliyor olması.

Şirket, görüşülen kişilerin kimliklerini doğrularken işverenlerin uzaktaki bir yerden çalışan görüşmelerini yapmalarını sağlamak için bunun nasıl kullanılabileceğini etkinlikte gösterdi.

Uygulama şöyle çalışıyor. Her iki kullanıcıda da Microsoft Skype Lite Sürümü yüklü ve video görüşme talebinde bulunan kişi Aadhaar doğrulaması ister. Görüşülen kişi, 12 haneli kimliğine yanı sıra hesabıyla bağlantılı telefon numarasına gönderilen bir OTP’yi girer. İşveren daha sonra doğrulanmış kimlik bilgileriyle gösterilir ve mülakata devam edebilir.

Görüşme tamamlandıktan sonra, tüm doğrulama verileri cihazlarından silinir.

Ücretsiz Uygulama yakında Google Play’den indirilebilir.

Microsoft Skype Lite Sürümü görüntülü görüşmeye çok daha fazla güvenlik ve kullanım şekli getirmiş gibi duruyor.

Future Decoded on Microsoft