Sosyal Medya

Android

Microsoft’tan hediye: Hyperlapse uygulaması!

Microsoft, büyük bir sürprize imza atarak yeni sürpriz uygulamasını Windows ve Android'e sundu!

Microsoft, büyük bir sürprize imza atarak yeni sürpriz uygulamasını Windows ve Android’e sundu!

Microsoft geçen sene bir hyperlapse uygulaması üzerinde çalıştığını haber vermişti. Hyperlapse teknolojisi, aynı noktadan farklı zamanlarda çekilmiş olan fotoğrafları birbirine ekleyerek zaman geçişini sanki hızlandırılmış bir video gibi bize gösteren, bu karelerin gözü yormayan yumuşak bir şekilde akmasını sağlayan çok etkileyici bir video formatını temsil ediyor.

Aslında belli bir odak noktasına fokuslanmış ve bu odak noktasından çok yavaşça kayan çok sayıdaki fotoğrafın bir araya getirilmesiyle oluşturulan hyperlapse tekniği, Instagram’ın konuya el atıp Hyperlapse uygulaması yayınlamasıyla, pratik hale dönüştü ve tek tek fotoğraf çekme dönemi sona erdi.

Microsoft şimdi hyperlapse tekniğini Android, iOS, Windows Phone ve masaüstü platformlarına taşıyacak olan ücretsiz uygulaması ile gündemde. Uygulama şimdilik beta aşamasında ancak Microsoft uygulamayı final sürümüyle yayınladığında, video düzenleme konusunda önemli bir araca daha kavuşmuş olacağız.

Ayrıca, Microsoft’un hyperlapse uygulaması sayesinde, bu yaz sosyal medyada çok sayıda “hızlandırılmış” video görmemiz mümkün olacak.

Microsoft’un Hyperlapse uygulamasını bu linkten indirebilirsiniz.