Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Microsoft’tan İlginç Yöntem!

Microsoft, telefon üreticilerini kendi yazılımlarını kullanması için bakın nasıl bir yöntem kullanıyor.

Microsoft, telefon üreticilerini kendi yazılımlarını kullanması için bakın nasıl bir yöntem kullanıyor.

Microsoft’un Asus’u telefonlarında Office uygulamalarını kullanmaya “razı ettiği”, bu yüzden yazılım devinin Android patentleriyle ilgili olarak Asus’u dava etmeyeceği ortaya çıktı.

İki firma, Perşembe günü yaptıkları açıklamada Asus’un Android’li telefonları, tabletleri ve “Microsoft yazılımı, cihazları ve hizmetleri” hakkındaki patent lisansı anlaşmasını genişlettiklerini söyledi. Anlaşmada iki firma arasındaki “daha yakın” bütünleşmeden de bahsediliyor. Bu bütünleşme, Asus’un Android’li telefon ve tabletlerinde Microsoft Office hizmetlerinin önyüklü bulunmasını içeriyor.

Microsoft Technology Licensing LLC başkanı Nick Psyhogeos, yaptığı bir açıklamada anlaşmanın iki firma için de büyük önem arz ettiğini söyledi. Psyhogeos, bu sayede hem ürünlerini geliştirmeye devam edeceklerini, hem de fikri haklar konusunda karşılıklı saygı ve uyum sağlayacaklarını belirtti.

Microsoft, daha önce benzer bir Office anlaşmasını Samsung’la da yapmıştı. Bu anlaşmayla Samsung, Microsoft’un OneDrive gibi bazı uygulamalarını Galaxy telefon ve tabletlerine yüklemeyi kabul etmişti.

Microsoft’un lisans anlaşmalarını diğer firmalarla bu şekilde genişletmeye devam edip etmeyeceğini ancak zaman gösterecek. Ancak firma, donanım üreticilerini kendi hizmetlerini kullanmaya “ikna etmek” için kolay bir yol bulmuş gibi görünüyor.