TeknoTalk

Mobil Operatörlerden Kış Saati Uyarısı

Türkiye, Bu Yıl Kış Saati Uygulamasına Geçmeyecek.

Türkiye’nin de uyguladığı kış saati uygulaması geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte kaldırıldı. Böylece, 30 Ekim 2016 Pazar günü saatler geri alınmayacak.

Kış Saati Ayarı Nasıl Yapılır? Operatörlerin Kış Saati Uyarısı Mesajı

Bir çok mobil operatör kullanıcılarını kısa mesajla bilgilendirmeye başladı. Gönderdikleri kısa mesajda özellikle akıllı telefonlardaki saat ayarlarına dikkat etmeniz öneriliyor.

30 Ekim tarihinde kış saati uygulamasına geçilmeyecektir. Telefonunuzdaki saat otomatik olarak geri alınabilir,saat ayarlarınızı kontrol etmenizi öneririz.

Türkiye, bu yıl kış saati uygulamasına geçmeyecek. Ancak pazar günü AB ülkeleri saatleri bir saat geri alacak.

Yapmanız gereken, Android ve iPhone işletim sisteminde bulunan otomatik saat ayarını “otomatik”ten “manuel”e çevirerek, saatinizi 1 saat ileri almak.

Kış Saati Nasıl Ayarlanır? Kış Saati Uyarısı!

Android 

Telefonunuzun ayarlar bölümünden “Genel” e tıklayın. Daha sonra “Tarih ve saat” kısmına gelerek, işaretli olan “Otomatik tarih ve saat” alanını devre dışı bırakın. Saatinizi manuel olarak 1 saat geriye alın.

iOS 

Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “Genel” alanına gelerek “Tarih ve Saat” bölümüne girin. Ardından “Otomatik Ayarla” özelliğini devredışı bırakarak, manuel olarak saatinizi 1 saat geri alın.

Exit mobile version