Sosyal Medya

Android

Moto Z ve Z Force: Motorola’nın Yeni Modüler Amiral Gemileri

Daha ince tasarımlar için kulaklık jakından vazgeçmeye hazır olun.

Moto X’ten sonra hoşgeldin Moto Z ! Motorola bir sonraki amiral gemileri için Moto Z markası ile yola çıkıyor. Ultra ince tasarımlı be “Mods” değişiklikler desteği ile modüler geliştirilebilir telefon olma özelliği verilmiş.

Evet Moto Z sadece 5.19mm kalınlığında.

Nasıl bu kadar ince olabilmiş diye düşünenler için Moto Z ve onun kardeği Moto Z Force için geleneksel kulaklık jakından vazgeçilmiş.

Moto Z Droid Edition in situ photography

Bu müzik dinleyemeyeceğiniz anlamına gelmiyor tabi. Onun yerine kulaklık içinde USB-C portu kullanmanız gerekecek. Ancak bu bir Lenovo akıllı telefonu trend yapmaya yetecek bir özellik mi?

Galeri: Moto Z ve Moto Z Force | 17 Foto

 

 

En azından artık Motorola için tembel diyemeyiz. Modüler eklentiler fikrine sıkı sıkı sahip çıkmış bir bir bakış açısı var. Her iki modelde de arka tarafından çeşitli aksesuarlar bağlayabilmek için manyetik bağlantılar var. JBL speaker yükseltmeleri gibi.

Lenovo ince tasarım karşılığında kulaklık jakından vaz geçen ilk büyük üretici söylentiler doğru çıkarsa da gelecek iPhone 7 ile Apple’ında buna katılması bekleniyor.

Bu kullanıcı tarafında bizi USB-C uyumlu kulaklık satın almak zorunda bırakabilir. Bunuda belirtmekte fayda var.

mg4980

Gelelim teknik özelliklerine;

Yeni Moto Z  bir önceki Moto X’e göre bir çok yönden gelişmiş olarak karşımıza çıkıyor. en başta hız iyileştirmesi için Qualcomm Snapdragon 820 işlemci 2.2Ghz ve 4G RAM kullanılmış. 5.7’lik ekrandan 5.5 inçlik bir ekrana küçülmüş ve QuadHD 2560 x 1440 piksel yani inç başına 535 piksel çözünürlüğe sahip ekran kullanılmış.

Doğal olarak Ultra ince tasarımı onu sadece 4.6 ons , 136 Gram ağırlığında yapıyor. Moto X ile kıyaslandığında 6.3 ons 179 Gramlık Moto X’e göre oldukça hafiflemiş.

Kamera cephesinde ise Moto Z paketinde 12 Megapiksel arka kamera f/1.8 lens , optik görüntü sabitleme ve lazer otofokus özelliği ile geliyor. Selfi kamerası yani ön kamera ise 5 Megapiksel. Arka kamerada ayrıca daha iyi görüntü elde etmek için de renk düzeltme özellikli çift LED flaş , 1.12um piksel boyut var.

mg5010

Moto Z Force modelinde ise biraz daha ek özellikler yer alıyor. Biraz daha kalın ve ağır. Bunun sebebi 2.600 mAh’lik batarya yerine 3.500 mAh’lik bir batarya kullanılması geliyor.Ayrıca faz algılamalı 21 Megapiksel kamera gibi.

Moto Z Force’un ekranında koruma olarak Motorola’nın Shattershield teknolojisini kullanıyor. Bunun Corning’in Gorilla Glass’ında daha iyi olduğu söyleniyor.

Motorola bu sonbaharda kendi sitesinden satışa başlayacağını söylüyor. Öncesinde sahip olmak isteyenler ise Verizon abonelikleri yapması gerekecek.

Uluslararası satışı ise Eylül ayında başlayacak. Moto Z Force ise sadece Amerika pazarında satılacak.