Sosyal Medya

Genel

Nokia Here Maps’i Satıyor!

Bir zamanların ünlü telefon üreticisi Nokia, beğenilen harita uygulaması olan Here Maps'i satıyor. Bloomberg'in haberine göre güçlü bir Alman otomobil grubu uygulamayı satın alabilir.

Bir zamanların ünlü telefon üreticisi Nokia, beğenilen harita uygulaması olan Here Maps’i satıyor. Bloomberg’in haberine göre güçlü bir Alman otomobil grubu uygulamayı satın alabilir.

Nokia’nın son zamanlardaki en başarılı projesi olan Here Maps, bilindiği üzere başarılı bir harita ve navigasyon uygulaması. Nokia’nın, Here Maps uygulamasını satışa çıkaracağı söylentileri sonuca ulaşmak üzere.

Özellikle çevrimdışı hizmet verebilmesi ile farklılaşan Here Maps, son dönemlerin en popüler harita uygulamalarından biri olmayı başarmış durumda. Ücretsiz olarak sunulan uygulama, kısa süre içinde oldukça değerlendi.

Gelen haberlerde Facebook ve Uber gibi tanınan firmaların uygulama ile ilgilendikleri konuşulmuş olsa da, Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre Nokia, bu satış için ünlü ve güçlü bir Alman otomobil grubu ile görüşüyor. Bu grubun sahip olduğu markalar içerisinde ise Audi ve BMW gibi ünlü alman firmaları da bulunuyor.

Nokia, 2 milyar doların üstünde bir değere sahip olan Here Maps uygulaması için yaklaşık 4 milyar dolar talep ediyor. Taraflar henüz pazarlık halinde olsa da, satışın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği kısa süre içerisinde kesinleşecektir.