Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Nokia Yeni Telefon Üretmeyeceğini Açıkladı

Bir süredir internette dolaşan “Nokia yeniden telefon üretecek” haberlerinin doğru olmadığı açıklandı.

Bir süredir internette dolaşan “Nokia yeniden telefon üretecek” haberlerinin doğru olmadığı açıklandı.

Firma faliyetlerine iletişim altyapıları çalışmalarıyla devam edecek.
Son günlerde internette dolaşan “Nokia yeniden telefon üretecek” haberleri bir çok kesimin dikkatini çekmeyi başardı. 1990 ve 2000′li yıllarda cep telefonu denince akla ilk gelen marka olan Nokia, modern akıllı telefon serüvenine Microsoft’un Windows Phone platformuyla çıkması ve çok da başarılı olmayan üç senenin ardından mobil cihazlar ve servisler bölümünü 7 milyar dolara satarak cep telefonu macerasına son verdi.

Faliyetlerine iletişim altyapılarını geliştirme alanında devam edecek olan firma hakkında son günlerde android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar üreteceği dedikodusu yayılmaya başlamıştı.

Bu haberler internette tartışılırken Nokia kanadından resmi bir açıklama geldi. Firmadan yapılan açıklamaya göre Finlandiyalı iletişim devinin tekrardan cep telefonu üretme gibi bir düşüncesi yok. Daha önce firmanın çindeki araştırma – geliştirme merkezinde yeni telefon çalışmaları yapıyor dedikodusunun kaynağı ise bir Nokia yöneticisinin açıklamasının yanlış yorumlanması.

Zaten firmanın Microsoftla yaptığı anlaşma şartlarından dolayı markasını taşıyan bir telefon üretme yasağı 2016 yılının ortasına kadar devam ederken bu durumun gerçekleşmesi pek de mümkün değildi.

Öyle gözüküyor ki yeni bir Nokia cihaz satın almak isteyenlerin uzun bir süre daha beklemesi gerekecek.
Nokia’nın açıklamasını ve tam metni ingilizce okumak isteyenler bu linke göz atabilir.