Sosyal Medya

Oyun Dünyası

NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU Yeni Performans Kralı!

Nvidia yeni Performans Kral’ını duyurdu!

İnsanlık tarihinin en büyük grafik işlemcisi geliyor.NVIDIA geçtişimiz ay yeni Pascal mimarisini P100 grafik kartları ile duyurmuştu. Daha çok server mimarisini hedefleyen bu üründen sonra şimdi de bu yeni teknolojiyi gerçek tüketicilere yani bireysel kullanıcılara adapte ediyor.

nvidia-geforce-gtx-1080-key-visual-640px

Yeni GeForce GTX 1080 GPU!

NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang şu anki performan kralı 1.000 dolarlık Titan X ekran kartından bile çok daha hızlı olduğunu söylüyor. Verim ve Güç anlamından Titan X’ten 3 Kat daha iyi.

nvidia-geforce-gtx-1080-performance-and-efficiency-640pxnvidia-geforce-gtx-1080-craftsmanship-640px

NVIDIA GTX 980 yeni Performans Kralı!

Üstelik Fiyatı 600$ civarında olacak.

GeForce GTX 1080 , SLI teknolojisi kullanan ve birlikte senkronize çalışan 2 adet GTX 980 kartı ile bu hızı ve gücü elde ediyor. P100 deki gibi yeni 16nm FinFet (3D transistör) teknoloji onu hızlı olmanında ötesinde güçlü kılıyor.

NVIDIA CEO’su Huang, GTX 1080 için iki yıldan fazla süredir AR-GE çalışması yapıldığı ve milyonlarca dolar harcandığını ve insanlık tarihinin “En büyük grafik işlemcisi,En büyük Çipi ve En büyük işlemcisini” yaratmak için çaba harcadıklarını söylüyor.
GTX+1080+2

Oyun severlerin Hayalindeki Ekran Kartı!

NVIDIA temelde bu kartı oyun severlerin “hayalindeki kart” olarak konumlandırıyor. Saniyede 60 kareden fazla yüksek çözünülürlükte oyun performansı.

GeForce GTX 1080 Ne Zaman Piyasaya Çıkıyor.

GTX 1080 599$ Satış fiyatı ile 27 Mayıs itibari ile satışa çıkıyor. Ayrıca Founders Edition adı verilen bir özel tasarım modeli de 699$’dan satışa çıkıyor. Muhtemelen içerisinde yeni bir soğutucu ekli.

GTX 1080

NVIDIA bu yeni kartın teknik detayları konusunda fazla bilgi paylaşmadı fakat 1080, 8GB Micron’un yeni GDDR5X RAM’ine sahip olacak.

Pascal Mimarisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

NVIDIA Pascal mimarisini tamamen Sanal Gerçeklik ‘VR’ Teknolojilerinin bitmek tükenmek bilmeyen hız ve performans taleplerini

En Önemli 5 Özelliği;

  1. Yeni nesil Grafik işlemci MimarisiHer Watt başına daha iyi performans için optimize edilen GTX 1080, mevcut Maxwell mimarisinden 3 Kat daha fazla güç verimliliği sunuyor.
  2. 16nm FinFET.  GTX 1080 16nm FinFET süreci için tasarlanmış ilk oyun grafik işlemcisi olarak karşımıza çıkıyor ve daha sık yerleştirilen, daha küçük ve daha hızlı transistörler kullanıyor. Üzerinde kullanılan transistör  sayısı 7.2 Milyar adet. Bu performans ve verimlilikte inanılmaz bir hız sunuyor.
  3. Geliştirilmiş ve Güçlendirilmiş Bellek Mimarisi. Pascal-tabanlı Grafik işlemciler, Micron firmasının GDDR5X belleğinin 8GB’lık gücünü kullanan ilk GPUlar. 256-bit bellek arayüzü 10Gb/saniyede hızla çalışıyor ve sayede standard GDDR5 tarafından sunulandan 1.7x daha verimli bellek band genişliği sağlıyor.
  4. Tasarım Harikası.  Tasarımda ve işçilikte yapılan yenilikler ile band genişliği ve güç verimliliğindeki artışlar , GTX 1080’in daha ileri saat hızlarında çalışmasına yol açıyor. 180 Watt’lık bir enerji ile 1700 MHz hız elde ediliyor ve yeni GPU Boost 3 teknolojisi ileri overclock fonksiyonelliğini de destekliyor.
  5. Oyun Teknolojisi. Yeni NVIDIA VRWorks yazılımı özellikleri sayesinde oyun geliştiricilerinin oyun ortamlarına daha önce mümkün olmayan kapsayıcılık getirmelerini mümkün kılıyor. NVIDIA’nın Ansel teknolojisi, oyuncuların oyun deneyimlerini paylaşmalarını ve oyun dünyalarını yeni şekillerde keşfetmelerini sağlıyor.