TeknoTalk

NVidia TITAN V, 2999 Dolarlık Dünyanın En Güçlü PC Grafik Kartı

Nvidia Şimdiye Kadar Yapılmış En Güçlü PC GPU’sunu Duyurdu

NVidia TITAN V  2,999 Dolarlık Şimdiye Kadar Yapılmış En Güçlü PC Grafik Kartı.

Grafik kartı denildiğinde akla gelen ilk iki üreticiden bir olan NVidia, 2,999 $ satış fiyatı ile Titan V adını verdiği “şimdiye kadar yaratılmış en güçlü PC GPU’sunu” duyurdu.

Nvidia her yıl dünyanın en hızlı ve güçlü Grafik Kartını duyuruyor. bu yılda gelenek bozulmadı ve Nvidia’nın sözleriyle “NVidia Titan V, şimdiye kadar oluşturulmuş en güçlü PC GPU’su” dur.

NVidia TITAN V Bilimsel Çalışmalar ve AI Sınırlarını Zorlamak için Kullanılacak.

Bununla birlikte, NVidia’nın yeni Volta mimarisine dayanan ilk tüketici sınıfı GPU’su olduğu için, bu iddiayı yapan çoğu ürüne kıyasla daha önemli bir sıçrama oluşturuyor. Yinede buradaki “Tüketici” sözcüğünün bilinen tanımı dışında 2,999 dolarlık bir fiyatla satılıyor. Bu da daha çok AI ve bilimsel simülasyon işlemlerine odaklanmış bir ürün olarak düşünüldüğünü gösteriyor.

Nvidia, 9 katı kadar öğrenme performansı sunduğu söylenen yeni Grafik Kartı; 21,1 milyar transistörün, 11GB HBM2 bellekli, 5120 CUDA çekirdeği ve 640 “tensör çekirdeği” nin 110 teraflop performansını talep ettiğini dile getiriyor.

Görüntüsü ise Altın ve Siyah Renklerinden oluşan Nvidia TITAN V oldukça iyi görünüyor.

Volta ile şirketin vizyonu, yüksek performanslı bilgisayarlar ve AI’nin dış sınırlarını zorlamak. Bu hedeflere ulaşmak geliştirilmiş yeni işlemci mimarisi, yeni bellek mimarisi ve işlemci bağlantıları ile yeni bir sayfa açılıyor.

NVidia kurucusu ve CEO’su Jensen Huang yaptığı açıklamada;

“Nvidia Titan V ile, Volta’yı tüm dünyadaki araştırmacılar ve bilim adamlarının kullanımına sunuyoruz. Onların yeni keşiflerini görmek için sabırsızlanıyorum” diyor. 

Elbette Volta Teknolojisini Oyun Tarafına Odaklı GPU’larda da kullanılacağına dair işaretler arıyoruz. Ancak bu konuda bir açıklama henüz yok. Nvidia’nın mevcut Pascal mimarisi, bir buçuk yıl önce, en iyi oyun GPU’larından biri olmaya devam eden GTX 1080 ile tanıtıldı – yalnızca turbo şarjlı halefi GTX 1080 Ti şu anda en iyi oyun performansını sunuyor.

Volta GPU’larını üretmek Nvidia için şu anda oldukça pahalı görünüyor. Bu nedenle şirket bu alanda mevcut Pascal Mimarisi ile devam edebilir.

Nvidia Titan V şu anda satışa sunuldu ve ilginçtir. Müşteri başına 2 adetten fazla alamıyorsunuz.

TheVerge

Exit mobile version