Sosyal Medya

Donanım

NVIDIA ve Bosch Özerk Otomobiller için Güç Birliği Yapıyor

NVIDIA ve Bosch Özerk Otomobiller için Güç Birliği Yapıyor. Otomobil Parça üreticisi Intel'in MobilEye Satın almasından sonra kendi yolunu?

NVIDIA ve Bosch Özerk Otomobiller için Güç Birliği Yapıyor!

NVIDIA ve Bosch Özerk Otomobiller için Güç Birliği Yapıyor. Otomobil Parça üreticisi Intel’in MobilEye Satın almasından sonra kendi yolunu çizmek için harekete geçti.

Intel’in Mobileye’ı satın almasından sonra otomobil parçaları üretenler kendi çözümlerini üretmek zorunda kaldı.

NVIDIA CES’te Audi ve Mercedes’in de aralarında olduğu markaların  özerk otomobillerinde kullanılmak üzere Xavier Yongasını duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde kullanmak üzere Intel 15 Milyar dolara kendi kendine sürüş yazılımı ve donanım şirketi Mobileye satın alarak bu alandaki gücünü ve yatırımını ön plana çıkardı. Bir anlamda rekabeti kızıştırdı.

NVIDIA ve BOSCH’tan ORTAKLIK AÇIKLAMASI!

Bugün ise Otomobil parça üreticilerinden Bosch, Grafik Yonga üreticisi NVIDIA ile AI destekli kendi kendine sürüş alanında geliştirmeler yapmak üzere ortaklık kurduklarını açıkladı.

Bunun sebebini basitçe şöyle özetleyebiliriz;

MobilEye, gelişmiş sürücü yardım sistemleri (ADAS) için entegre kameralar, cipsler ve yazılım tedarik etmek için pazarın yüzde 70’ini oluşturuyordu.

Bosch şirketle doğrudan rekabet halinde ve NVIDIA ortaklığı kendi teknolojilerini kendi bünyesinde inşa etmek ve etmeye devam etmek için önemli bir adım.

NVIDIA ise Xavier işlemcisini yani kendi kendine sürüş sistemlerine güç verecek işlemcisini duyurmuştu. NVIDIA’nın bu ortaklığı kendisi açısından işlemcisinin büyük ölçekte özerk otomobillerin kalbinde yer almasını kolaylaştırabilir.

Reuters’a göre şirketler kendi kendine çalışan bilgisayar sistemlerini 2020’e kadar kurmayı hedefliyor.