Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

NVIDIA Xavier SOC, Otonom Araçlar için Sn’de 30 Trilyon İşlem Gücü

NVIDIA Xavier SOC, Otonom Araçlar için Sn'de 30 Trilyon İşlem Gücü. Özerk Otomobillerin AI sistemlerinin güçlü işlemci ihtiyacını karşılayacak

NVIDIA’dan Saniyede 30 Trilyon İşlem Gerçekleştiren Sistem

NVIDIA Otonom Araçların AI Sistemlerinin ihtiyaçlarını bu güçlü kartla sağlamak istiyor. NVIDIA Xavier SOC, Otonom Araçlar için Güçlü Xavier SOC Kartını Duyurdu.

NVIDIA gelişmekte olan otonom ve yarı özerk otomobil pazarının artan güçlü işlemci ihtiyacına cevap vermek istiyor. Bu neden GPU işlemcileri üretmekte deneyimli NVIDIA, CES 2018’de özerk otomobillerin AI sistemlerinde kullanılmak üzere Xavier SOC’u duyurdu.

Xaviyer SOC 9 milyondan fazla transistöre sahip özel 8 çekirdekli bir işlemci, 512-core Volta GPU, 8K HDR video işlemci, Derin Öğrenme Hızlandırıcısı ve yeni computer-vision accelator’a sahip.

NVIDIA Xavier SOC ‘un Sadece 30 Watt enerji kullanarak saniyede 30 Trilyon İşlem Gerçekleştirilebildiğini Açıkladı.

NVIDIA ayrıca bir önceki mimariden 15 Kat daha verimli olduğunu söylüyor. Zira aküden çekilen her enerjinin araç menzilini doğrudan etkilediği EV otomobiller için bu oldukça önemli.

NVIDIA Xavier SOC, Otonom Araçlar için Sn'de 30 Trilyon İşlem Gücü

Xavier SOC elektrikli otomobiller yarı özerk otomobillerin AI sistemleri için daha fazla sensörü çalıştırma imkanı sunacak.

Xavier SOC NVIDIA’nın açıkladığına göre Level 5 özerkliğe sahip ve iki Xavier İşlemci yakın zamanda duyurulan Pegasus AI Bilgi İşlem Platformunda iki NVIDIA GPU’su ile birlikte yer alıyor.