Sosyal Medya

Donanım

Oculus Rift’in Sistem Gereksinimleri yayınlandı

Oculus Rift, birkaç ay sonra aktif bir şekilde hayatımıza girmiş olacak.

Oculus Rift, birkaç ay sonra aktif bir şekilde hayatımıza girmiş olacak. Fiyatının da çok yüksek olması beklenmemekte. Ancak açıklanan sistem gereksinimleri biraz can sıkabilir.

Sanal gerçeklik gözlükleri oyun sektörüne girdiğinden beri gelecek adına beklentilerimiz tavan yapmış durumda. Özellikle sundukları oyun ortamı ile daha şimdiden çoğumuzu kendine hayran bırakan bu cihazların şüphesiz en meşhuru, Facebook‘un Oculus Rift‘i. Daha önceden size bu haberimizde de belirtmiştik; Oculus Rift’in fiyatı, 200 dolardan fazla olacaktı. Ancak ortalıkta dolaşan söylentiler gibi öyle 1000 dolara yakın bir fiyat da, şirketin başkan yardımcısı Nate Mitchell’ın tabiriyle ”komik spekülasyonlar” olarak yorumlanmıştı.

Bu açıklamadan sonra çoğumuz sevinmiştik. Çünkü böylesine muazzam bir oyun deneyimi sunan platforma sahip olmak, oyun severler olarak hepimizin hakkı. Bu sebeple makul bir fiyat, son derece iyi olacaktır. Ancak, biz daha Oculus Rift’in kesin fiyatını öğrenemeden, cihaza sahip olma hayallerimiz suya düşmüş olabilir. Çünkü sanal gerçeklik gözlüğünün bilgisayar gereksinimleri açıklanmış durumda.

Ve baştan söyleyelim; durumlar pek de iç açıcı değil. Lafı daha fazla uzatmadan Oculus Rift’in resmi bilgisayar gereksinimlerini açıklayalım.

Gereksinimler şu şekilde; NVIDIA GTX 970 / AMD 290 eşdeğer ya da üst model ekran kartıIntel i5-4590 eşdeğer ya da üst modeli işlemci 8GB ya da daha fazlası RAM 1.3 video çıkışlı HDMI 2 adet USB 3.0 port Windows 7 SP1 ya da daha güncel bir model Gördüğünüz gibi durum bu. Siz araştırmadan biz söyleyelim; NVIDIA GTX 970’in fiyatı 1200 lira civarı (AMD 290 da aşağı yukarı aynı fiyatta). Intel i5-4590’nın fiyatı da 600-700 lira civarı. Oculus Rift’in kendisi öyle aman aman bir fiyatta olmayacak (söylenenlere göre). Ancak istediği gereksinimlerde bir bilgisayarın fiyatı, çok da sıradan sayılmaz. Oculus Rift 2016 yılında sunulmuş olacak. Bizden size tavsiye; yavaş yavaş para biriktirin, bilgisayarlarınızı güncelleyin.

oculus.jpg (2)