Sosyal Medya

Yazılım

Office 365 Aboneleri Microsoft Office 2016 Mac ‘i İndirebilir!

Microsoft Office 2016 Mac’in final versiyonunu yayınladı.

Microsoft Office 2016 Mac’in final versiyonunu yayınladı.

Son dört aydır test kullanıcılarına yazılımın ön izlemesini sunan Microsoft, Office 2016 Mac üretkenlik paketini Office 365 aboneleri için hazır hâle getirdi ve kullanıma sundu.

Office 2016 Mac, Mac için Office 2011’den yaklaşık beş yıl sonra geldi. O zamandan beri hem Office hem de OS X büyük değişiklikler gösterdi, Office Mac 2016’nın son sürümü de bunları yansıtacak yenilikleri bünyesinde barındırıyor.

Yeni Windows tasarımı ve Office Mac 2011’in tasarımının bir karışımı olduğu izlenimini veren yeni bir kullanıcı arayüzü mevcut. Sonuçta alışılmış Ribbon kullanıcı arayüzü OS X teması ve tam ekran görünümü, Retina ekran optimizasyonu gibi işlevlerle uyum içinde sunuluyor.

Ayrıca Microsoft OneDrive bulut depolama servisini Office 2016 Mac sürümüne entegre ediyor. Bu da akıllı telefon, tablet veya Windows PC’de düzenlenen dokümanlara daha hızlı erişimin sağlanacağı anlamına geliyor. Ortak yazarlık desteği sayesinde aynı anda birkaç kişi bir dokümanı eş zamanlı olarak düzenleyebiliyor.

Microsoft Office 2016 Mac sürümüne alışılmış Windows kısayollarını da eklemiş. Ctrl + Shift yerine CMD + Shift veya bunun gibi karşılıkları kullanarak yazılımlar içinde daha rahat gezinebilir, belirli işlevleri doğrudan klavye kısayollarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Office 2016 Mac paketi içinde Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve OneNote olmak üzere beş farklı uygulama bulunuyor. Bunların her biri Windows tarafındaki muadillerini en sonunda yakalamış izlenimini veriyor. Bu da Office 2016 Mac’i Microsoft için önemli bir sürüm hâline getiriyor.

Office 365 Ev ve Kişisel aboneleri Office 2016 Mac yazılımlarını şimdi indirebilirler. Bağımsız versiyon ise eylül ayında yayınlanacak.