Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Online Gözlük Reçetesi Almanın En Kolay Yolu

Telefon destekli görme testi gözlük reçetesi alma konusunda size oldukça yardımcı olacak.

Bildiğiniz gibi online gözlük almak konusunda sınırsız seçeneğiniz var ancak durum online gözlük reçetesi almaya geldiğinde durum sandığımız kadar kolay değil.

Gözlük ihtiyacımız varsa önce bir göz doktorundan randevu alıyoruz sonrasında ise malum belli mesafeden görme testleri ki bu klasik yöntemdir yada doktorun odasındaki son teknoloji örneği cihaz ile yapılan görme testinden elde edilen sonuca göre yazılacak gözlük reçetesi sayesinde size uygun olan gözlüğü en yakın gözlükçüden temin ediyorsunuz. Bu aslında tüm dünyada gerçekleşen bir süreç.

Bu uzun süreç Smart Vision Labs’ın geliştirdiği SVOne Enterprise adlı akıllı telefon destekli mobil cihaz ile kısalıyor.

Smart Vision Labs’ın New York’taki mağazalarında kullanılmaya başlayan teknoloji sayesinde gözlük reçetesi almanın en kolay yolu hastaların hizmetine sunuluyor.

Galeri: SVOne Enterprise | 6 Foto

 


SVOne Enterprise görme problemi yaşayan hastalar için iyi bir nimet olabilir. Bir nevi doktorların heryerde göz sınavlarını yapmasını sağlayan bu teknoloji (SVOne Pro el terminali) şirketin ilk ürünü olma özelliği de taşıyor ve “autorefraction” adı verilen teknolojiyi kullanıyor.

Bu teknoloji sayesinde göze zarar vermeden retina testi gerçekleştirilerek görme testi sonuçları verileri uzaktaki uzman göz doktoruna mobil teknoloji vasıtası ile onaylanmak üzere iletiliyor ve doktorun uygun olan reçeteyi onaylaması sağlanıyor.

svone-enterprise-gallery-1-1

Daha sonrasında ise yazılan gözlük reçetesini dilediğiniz yerden indirip istediğiniz gözlükçüden alabiliyorsunuz.

Projenin kurucusu Yaopeng Zhou Amerika’da yaşayan 200 milyon insanın her yıl 106 milyonu bu görme testini yaptığı verisinin kendilerin ilham kaynağı olduğunu söylüyor. Ayrıca her 5000 kişiye bir doktorun düştüğü göz önüne alınınca görme testini gerçekleştirmenin daha hızlı bir yoluna ihtiyaç olduğu kesin diyor.

Her ne kadar SVOne Enterprise bu haliyle tamamen self-servis bir ürün olmasa bile süreçleri oldukça kısaltacağına şüphe yok.

Ülkemizde de bunun uygulanmaması için bir sebep göremiyorum. Girişimci arkadaşlarımıza duyurulur.