Sosyal Medya

Mobil

Oppo 5x Dual Camera Zoom Tasarımı ile En Büyük Tasarım Zorluğunu Gideriyor!

Oppo 5x Dual Camera Zoom Tasarımı ile En Büyük Tasarım Zorluğunu Gideriyor! Oppo'nun yeni teknolojisi daha ince telefonlara imkan verecek!

Oppo 5x Dual Camera Zoom Tasarımı ile en büyük tasarım zorluğunu gideriyor!

Oppo 5x Dual Camera Zoom Tasarımı – Çinli teknoloji devi Oppo yeni periskoptan esinlendiği çift kamera yakınlaştırma teknolojisini MWC 2017’de duyurdu. Şimdi en büyük soru bu teknolojiyi Çin dışında görebilecek miyiz?

MWC 2017’de resmen dual kamera çılgınlığı yaşanıyor. Ancak Oppo’nun kendi yaratıcı tasarımı var. Çinli teknoloji devinin, iki sensör kullanan akıllı telefonlar için 5x kayıpsız zoom sistemi oluşturmayı başarmış görünüyor. İlham kaynağı ise Periskoplar…
Oppo, ince akıllı telefonlarda bile 5 kat yakınlaştırma sağlamak için tasarlanmış yeni bir kamera tekniğini duyurdu. Şirketin “5x Dual Camera Zoom” teknolojisi, akıllı telefon tasarımlarındaki dikey yükseklik kısıtlamalarını giderebilir.

 

Oppo 5x Dual Camera Zoom Tasarımı!

 

Periskop gibi cihazın üstünde boylu boyunca uzanan ve yatay olarak çalışan periskop tarzı lens dizisiyle ; akıllı telefon kameralarındaki en büyük tasarım zorluğu tarih olabilir. Yeni lens tasarımı, görüntü büyütme derecesini arttırırken modül boyutunu önemli ölçüde küçültüyor.

Optik olarak stabilize edilmiş telefoto lens 90 derecelik bir uzaklıkla telafi ediliyor ve ışığı bir prizma üzerinden geçtikten sonra bir görüntü sensörüne odaklıyor. Oppo objektif, birincil geniş açılı kameradan 3 kat daha uzun bir odak mesafesine sahipken,  dijital zoom için tescilli bir görüntü füzyon teknolojisi ile kayıpsız “5x zoom görüntüsü elde edilebildiğini öne sürüyor. Modül sadece 5.7mm kalınlığında ve ince akıllı telefonlara çok kolay monte edilebilir.
Tasarımın uygulandığı henüz bir model yok. Etkilerini kullanıldığı zaman daha iyi görebileceğiz.

TheVerge