TeknoTalk

AB Uyumlu Parmak izli Biyometrik Pasaportlar 1 Kasım’da Başlıyor

AB uyumlu Parmak izli Biyometrik Pasaportlar 1 Kasım itibariyle verilmeye başlıyor!

Vizesiz Avrupa için bir engel daha ortadan kalkıyor!

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mutabakat doğrultusunda hazırlanan ve çiplerinde parmak izi verilerini içeren pasaportlar yarından itibaren verilmeye başlanacak. İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye ile AB arasında varılan mutabakata göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Schengen üyesi ülkelere vizesiz seyahat edebilmesi için şartlardan biri olan AB’ye uyumlu yeni pasaportlar hazırlandı.

Çipli,Parmak izli Biyometrik Pasaportlar 1 Kasım’da

Çiplerinde parmak izi verileri içeren parmak izli biyometrik pasaportlar 1 Kasım‘dan itibaren verilmeye başlanacak.

AB ile vize muafiyeti çerçevesinde, mevcut pasaportlar, parmak izi verilerinin yüklü olmaması nedeniyle, AB şartlarına uyumlu değildi. Uygulamaya konulacak yeni pasaportların hazırlıkları Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport ve Güvenli Belge Daire Başkanlığınca, 1 Haziran’da tamamlandı. Ancak mevcut pasaportların tüketilmesi amacıyla uygulama için 1 Kasım tarihi beklendi.

Yeni pasaportların çiplerinde, biyometrik data ve kişinin parmak izinin yanı sıra kişiye ait ad, soyad, doğum yeri-tarihi, uyruk, kimlik ve pasaport numarası, cinsiyet gibi kişisel veriler de bulunacak.


Vizesiz Avrupa yakında geliyor. Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği Schengen ülkelerine vizesiz seyahat hakkını tanımasından sonra sahip olduğumuz pasaportlarımızda değişecek.

Son dönemde verilen biyometrik pasaportlarda değişecek!

Son dönemde biyometrik resimleriniz kullanılan ve AB uyumlu olduğu söylenen çipli pasaport sahibi olsanız bile Schengen Bölgesindeki ülkelere seyahat edebilmek için yine parmak izli biyometik pasaport ‘a ihtiyacınız olacak.

Schengen bölgesinde kullanılan pasaportların üzerindeki çiplerde kişinin parmak izi bilgisinin olması şart.

İşte AB uyumlu Parmak izli Biyometrik Pasaport !

Pasaport Değişikliğinde Sadece Cüzdan Bedeli alınacak.

Vize muafiyeti ve parmak izli biyometrik Pasaport’lar ilgili olarak detaylı açıklama iki bakanımız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı Volkan Bozkır’ın yaptığı ortak açıklama ile geldi.

Vizesiz Avrupa Haziran Sonunda Gerçekleşmesi Bekleniyordu fakat bunu gerçekleştiğini göremedik.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden en önemli beklentileri arasında yer alan vize muafiyeti konusunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, pasaport konusundaki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirtmiş, yeni parmak izli biyometrik pasaportların 1 Kasım’dan itibaren verileceğini açıklamıştı.

Her iki bakan da yeni pasaportlar için cüzdan bedeli ödeneceğini ancak harç bedeli ödenmeyeceğini vurguladı.

Exit mobile version