Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Personel İzleme Uygulamaları Sizin Gizliliğinizi Ne Kadar İhlal Ediyor?

ABD’de Personel İzleme Uygulamaları Yasal inceleme ile karşı karşıya.

ABD’de Personel İzleme Uygulamaları Yasal inceleme ile karşı karşıya.

ABD’de bir satış yöneticisi onun hareketlerini takip eden bir uygulamayı sildikten sonra işinden kovulduğunu iddia ederek, gizlilik işgali için kendi işvereni dava ediyor.

Para transferleri düzenleyen bir firmada çalışan Myrna Arias isimli satış yöneticisi izinli günlerinde de firmanın çalışanlarını takip ettiğini söyledi.

Myrna Arias , Xora isimli uygulamayı sildikten sonra azarlandığını ve daha sonra kovulduğunu söyledi.

Yayınlanan mahkeme dökümanlarına göre Nisan 2014 ‘te Firma Xora isimli takip uygulamasını cep telefonlarına indirilmesi söylendi.

Xora’nın web sitesinde ise yüklenen bu uygulama ile ilgili açıklamada, uygulamanın GPS takip sistemi kullandığı ve patronların; mobil çalışanlarının lokasyonlarını Google Map’ten takip edebildikleri açıklanmakta.

Bayan Arias ‘ın avukatı müvekkilinin izinli günlerinde dahi müşterilerinin bulunduğu lokasyonu bildiklerini ve cep telefonunun gücünü müşterilerinin 24/7 aramalarına cevap vermek için sürekli korumak zorunda olduğunu söyledi.

Avukatları , Bayan Arias’ın iş saatlerinde takip edilmiş olmalarına itirazımız yok ancak iş saatleri dışında lokasyonun takip edilmesini onun mahrumiyetinin ihlali olduğunu iddia ederek, Bayan Marias kayıp 500.000$ lık kazancı için dava açtı.

Avukatları , Bu uygulamayı “bir mahkumun ayak bileğine takılan Bilezik” olarak niteledi.

Ankle_Bracelet_GPS_Tracker_foot

Hal böyle olunca aklınıza şu soru geliyor sizinde ayağınızda böyle bir bilezik var mı?

Varsa emin olun bir şekilde sizinde mahrumiyetiniz ihlal ediliyor olabilir.