Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Phablet Pazarının Önü Açık

Akıllı telefon ve tabletin kesişim noktası olan Phabletler giderek popülerleşiyor.

Akıllı telefon ve tabletin kesişim noktası olan Phablet’ler giderek popülerleşiyor. Phablet pazarı iPhone 6 Plus’ın da etkisiyle 2015 ilk çeyreğinde büyümesini sürdürdü.

Akıllı telefonun mobilitesinden, tabletlerin geniş ekranından yararlanmak isteyen kullanıcıların ilk tercihi durumda olan Phablet ‘ler giderek yaygınlaşıyor. 5.1 inç ile 6.9 inç ekranlı akıllı telefonları kapsayan Phablet pazarı 2015 ilk çeyreğinde de büyümesini sürdürdü.

Yüzde 22 büyüme

Kantar araştırma şirketinin son veriler, Phablet’ler satışlarının yılın ilk üç ayında artış göstererek pazarın yüzde 22 oranında büyümesini sağladığı yönünde. 2015 Ocak – Mart periyodunu 2014 yılının ilk üç ayı ile kıyaslandığında büyümenin yüzde 6 civarında olduğu görülüyor.

samsung-galaxy-note-4-9024

iPhone 6 Plus Pazarın Hakimi

Çeşitli üreticilerin bu sınıftaki yeni cihazlarını duyurması ve iPhone 6 Plus’ın beğenilmesi Phablet sınıfındaki büyümenin en büyük nedenleri arasında. Phablet pazarına göz atıldığında, Apple’ın 5.5 inç’lik iPhone 6 Plus’ının pazarın yüzde 44’ünü kapladığı görünüyor. Bakalım önümüzdeki dönemde Phablet’lere rağbet artacak mı?