Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Bilim Olimpiyatı

Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Olimpiyatlarının ikincisi 24 Mart’ta düzenlenecek!

İstanbul Çekmeköy Belediyesi, Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar adına, ülkemizde daha fazla yerde gelenekselleşmesi umulan bir uluslararası bilim olimpiyatları düzenliyor.

İstanbul Çekmeköy Belediyesi tarafından Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar adına, ülkemizde daha fazla yerde gelenekselleşmesini umulan bir uluslar arası bilim olimpiyatları düzenlenecek. Bu bilim olimpiyatlarındaki amaç ülkemizde gelişmekte olan bilimselliğe ilginin ve bilim ile ilgilenen dünya çapındaki insanların ülkemize olan ilgisinin artırılması.

Aziz-Sancar-Bilim-Olimpiyatları-Afiş1-215x300

Doç. Dr. Numan Sabit ÇETİN, Doç. Dr. Numan Sabit ÇETİN, Yrd. Doç. Dr. Cem EMEKSİZ ve Yrd. Doç. Dr. Zafer DOĞAN’ın jüriliğini yapacağı organizasyonun amaçları ise;

• Lise Düzeyi Uluslararası etkileşimin desteklenmesi
• Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar ile etkileşimlerin desteklenmesi
• Gençlerimizin Bilim, Kültür ve Sanat ilgilerinin arttırılması
• Yenilikçilik Kültürünün genç nüfus arasında yaygınlaştırılması projemizin başlıca amaçları arasında gösteriliyor.

Öte yandan yarışmada birinciler 5 bin TL, ikinciler 3 bin TL, üçüncüler bin beşyüz TL ve her kategoride 4-10 arasında olanlar 500’er TL kazanacak.

Screen Shot 2016-03-10 at 16.55.12

Proje kapsamında lansman 24 Mart 2016 Teknopark İstanbul’da yapılacak. Proje hakkında daha detaylı bilgi için lütfen www.icatmakinesi.com sitesini ziyaret ediniz. Bilim Olimpiyatları’nın son katılım tarihi 23 Nisan 2016 ve başvurmak için verdiğimiz adresten açılan sayfanın sağ altında bulunan “Başvuru” butonuna tıklayınız.