Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Qualcomm Drone ChipMaker Olmak istiyor!

Qualcomm Drone ChipMaker Olmak istiyor!

Drone’lar üzerinde hala bir çok alanda uçurmak için yasal engeller olabilir. Ancak tüketici teknolojisi olarak kayda değer gelişim kaydettiğini söyleyebiliriz.

Eski hantal yapılardan kolay kontrol edilebilen küçük modellere kadar değişen bir gelişim süreci yaşadı.

Şimdi bu gelişi hızlandıracak akıllı telefonların  ChipMaker’ı Qualcomm bu alanda lider olmak için atağa kalktı.

Qualcomm Drone’ların ChipMaker’ı olmak istiyor!

Qualcomm Snapdragon Flight adı verilen yeni yongalarını duyurdu. Tamamen dronelar için tasarlanmış bu işlemciler ile bu pazarda da lider olmak istiyor.

Bir çok drone üzerinde kendi kontrol sistemleri yer alsa da görüntü işlemcisi,Gps,kablosuz bağlantı gibi fonksiyonlar ayrı ayrı ele alınıyor.

İşte tam bu nokta Qualcomm akıllı telefonlarda yıllardır yaptığı gibi bir çok fonksiyonu bir arada sunacak bir fırsat yaratıyor.

Qualcomm Snapdragon Flight ile GPS,kablosuz bağlantı,görüntü işleme ve CPU’nun entegre çalıştığı bir işlemci ile bu fırsatı sunacak.

Qualcomm’un üst düzey başkan yardımcısı Raj Talluri bir Snapdragon işlemcisi ile hemen hemen herşeyi yapabilirsiniz diyor.

Bir işlemci ile uçmak dışında herşeyi yapabiliyorsunuz! 4K video çekmek gibi. Bu inanılmaz bir avantaj!!!

Bu entegre chip sayesinde drone ağırlıkları önemli ölçüde azalacak. Ayrıca motorlar,fanlar ve batarya boyutlarının da bu sayede azalacağı anlamına geliyor. Sonuçta bu işlemciler ; Drone’ların çok daha uzun süre ve uzun mesafe uçmalarını sağlayacak.

091015-Drone-14

This small 3D-printed drone is powered by a Qualcomm Snapdragon Flight processor.

Qualcomm’un odaklandığı önemli noktalardan biri de 4K video ve resim yakalamak. Son dönemde Drone üreticileri yeni yeni 4K video ve görüntü yakalamaya odaklanırken biz bunu çok önceden tecrübe ettik diyen Raj Talluri 4K video ve görüntüleri küçük ve daha hafif olarak tüketici drone’larının içine getiriyoruz dedi.

4K video ‘da akıllı telefonlardan farklı olarak benzersiz bir sorun mevcut.

Drone kullanıcıları hem 4K kayıt yapmak hemde 4K görüntüleri canlı görmek istiyorlar. Ralluri Snapdragon Flight bu düşünce ile diğer yetenekler göz önüne alınarak üretildi diyor.

Qualcomm’un bu iddaaları doğruysa Snapdragon Flight işlemcisini benimseyen şirketler artacaktır.

Talluri Drone üreticileri bu işlemciyi kullanmaya başladıkça 200$ 300$ civarında bir maliyetle çok daha yetenekli Drone’lar üretilebilecek.

 

Kaynak : Mashable