Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Qualcomm Hakkında Soruşturma !

Avrupa Birliği Komisyonu Dünyanın en büyük 3G / 4 G chip üreticisi Qualcomm hakkında "haksız rekabet" yapıp yapmadığı konusunda soruşturma başlattı.

Avrupa Birliği Komisyonu Dünyanın en büyük 3G / 4 G chip üreticisi Qualcomm hakkında “haksız rekabet” yapıp yapmadığı konusunda soruşturma başlattı.

Avrupa birliği komisyonu Qualcomm’un piyasadaki hakim konumunu kötüye kullanarak müşterilerini kendi yonga setlerini kullanmaya zorlayıp zorlamadığına dair 2 resmi soruşturma başlattı.

Qualcomm bilindiği gibi cep telefonlarında kullanılan Wifi ve 4G gibi radyo sinyallerini kullanmaya yarayan yonga setlerini üreten dünyanın en önde gelen üreticisi konumunda.

İlk soruşturma müşterilerine kendi yonga setlerini kullanmak için mali teşvikler verip vermediği ile ilgili.

İkinci soruşturma ise 3G yongaları için şirketin rakiplerini “yıpratıcı fiyatlandırma” dedikleri ve üretim maliyetlerinin altında ürün satış fiyatı belirleyip belirlemediğinin tespiti ile ilgili olacak.

Qualcomm bahsi geçen soruşturmalar hakkında “bunları duymak hayal kırıklığı yarattı” dese de otoriteler ile işbirliği içinde olacaklarını açıkladı.
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-5383_en.htm