TeknoTalk

Qualcomm Yeni Davayla iPhone X Satışlarına Yasak Getirmeyi Umuyor

Qualcomm Apple’ı En Can Alıcı Yerinden Vurmak İstiyor

Qualcomm Yeni Davayla iPhone X Satışlarına Yasak Getirmeyi Umuyor.

Qualcomm, Apple’ın iPhone X satışlarını yeni dava ile yasaklamayı umuyor. Görünen o ki iki şirket arasındaki patent savaşı gittikçe kızışıyor.

Apple ve Qualcomm arasındaki yasal savaş düşündüğümüzden daha sertleşiyor. Öyle ki aynı gün birbirlerine dava açar duruma geldiler.

Apple, 29 Kasım’da Snapdragon yongaları üzerinden Qualcomm’a dava açmakla meşgulken Qualcomm’da; iPhone 7‘den iPhone X’e kadar değişen telefonların, güç tasarrufu yöntemleri, arayüzler ve hatta kamera otofokus da dahil olmak üzere 16 patenti ihlal ettiğini iddia ederek kendi dava dosyasını hazırlıyordu.

Qualcomm Yeni Davayla iPhone X Satışlarına Yasak Getirerek elini güçlendirmek istiyor

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’na (ITC), iPhone X ve diğer modellerin beş patent üzerinde ithalatını (dolayısıyla satışlarını) yasaklayan bir şikayet başvurusu var.

Qualcomm’un önceki ITC mücadelesinde olduğu gibi, yeni ITC davası yalnızca Intel’in kablosuz yonga setlerini kullanan iPhone modellerine odaklanıyor.

Apple henüz konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçınıyor. Geriye dönük davalar ile şirketler birbirlerinin elin zorlamaya çalışıyorlar. Apple’de bu senenin başında hatırlayacak olursanız Qualcomm’a karşı 1 Milyar dolarlık bir dava açmıştı.

Qualcomm özellikle Apple’ın telif hakkı taleplerinin aşırı olduğunu iddia ediyor. Bu nedenle olası iPhone X yasak tehdidinin elini bu pazarlıklarda güçlendireceğini düşünüyor. ITC davalarının genellikle hızlı çözümlendiğini düşünürseniz. iPhone 8 ve iPhone X yasaklanma ihtimalinin Apple’ı pazarlık masasına çekebilir.

RPX Insight

Financial Times

Exit mobile version