Sosyal Medya

iPhone

Rekabette Apple Aradaki Farkı Açıyor!

ev teknoloji firmaları arasında yer alan Amerikalı firma Apple, akıllı telefon pazarında oldukça iddialı olan ilerleyişini sürdürüyor

Dev teknoloji firmaları arasında yer alan Amerikalı firma Apple, akıllı telefon pazarında oldukça iddialı olan ilerleyişini sürdürüyor

.
comScore isimli şirketin yaptığı araştırmaya bakacak olursak, Birleşik Devletleri kapsayan araştırma sonucunda ülke pazarında ilk 3 ayda pek de büyük bir değişikliğin olmadığını gösteriyor.

Ocak ve Mart ayları arasında, bu periyotu kapsayan araştırma sonucunda Apple, liderlik koltuğunda oturmayı sürdürüyor. %42.6 gibi oldukça güçlü bir pay ile liderlik koltuğunda oturmayı sürdüren Apple, başarısını her geçen zaman artırdığını da göstermektedir. Geçen yıl verilerine baktığımızda Apple bu yıl %1 gibi bir artış yakalamayı başarmış durumda.

Apple’ın hemen arkasında olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung ise bu yıl %1.4’lük bir pazar kaybına sahip. Buradan da anlaşılıyor ki Apple pazar payını %1’lik dilim ile artırırken, Samsung %1.4’lük payını kaybettiğine göre Apple liderlik koltuğunda ki yerini git gide sağlama almış durumda diyebiliriz.

Kullanıcıların Apple’a göstermiş olduğu ilginin ne derece büyük olduğu, teknoloji devinin kullanıcıların ilgisini yeni modelleri ile çekebiliyor olması; diğer firmalara göre yüksek fiyatına rağmen gerçekten büyük bir başarı diyebiliriz.

Önümüzdeki dönemlerde pazarın nasıl şekilleneceği şimdiden büyük bir merak konusu olmuş durumda. Samsung, Apple’ın liderliğini elinden alabilecek mi, çıkarttığı Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge modellerinin ilgi görmesi ile pazarda ki yerini yükseltebilecek mi, araştırma şirketlerinin yaptıkları araştırmaların verilerine bakarak detaylı bir şekilde göreceğiz.