Sosyal Medya

Android

Remix OS İle Android Telefonlar PC’lerin Yerine mi Geçiyor?

Jide Technologies: Android akıllı telefonlarını tam teşekküllü bilgisayarlara dönüştürmek için çalışmalarına devem ediyor.

Jide Technologies: PC’lerin yerine akıllı telefonları kullanmak istiyor!

Android, akıllı telefonları, tabletleri, arabaları, giyilebilir ürünleri ve diğer aygıtları çalıştırması gereken bir işletim sistemidir. Ancak, PC’nizin yerini devralmak için tasarlanmış bir işletim sistemi değil. Yoksa öyle mi? Son zamanlardaki raporlar, Google’ın, Android’i herhangi bir aygıta, dizüstü bilgisayara ve masaüstüne dahil olan bir platformda çalıştırılmasını içeren bazı harika planları olduğunu gösteriyor. Galaxy S8, akıllı telefonu harici bir ekrana bağlamak için kullanılabilen özel bir aksesuarla birlikte geldiği yönünde söylentinin dolaştığı Samsung bile, tek başına bu yönde ilerliyor.

Ancak bu planlardan herhangi birinin resmi olmasına kadar, Çin’de bulunan ve şu anda Google’ın mobil işletim sistemiyle yeni şeyler yapan bir Android şirketi var. Android temelli Windows benzeri Remix OS’unu yapan Jide Technologies, bir sonraki büyük şey için hazır: Android akıllı telefonlarını tam teşekküllü bilgisayarlara dönüştürmek.

Windows benzeri Remix OS

Geçmişte Remix OS hakkında konuştuk, Android’i herhangi bir Windows veya Mac’e yükleyerek size Windows benzeri bir kullanıcı arayüzü ve genel deneyim sunacak bir ücretsiz işletim sistemi. En iyi yanı, Google Play’den indirdiğiniz uygulamaların daha büyük bir ekranda hâlâ kullanılmış olması ve daha geniş ekran gayrimenkul için değiştirilmiş kullanıcı arabirimi unsurlarıyla tamamlanmasıdır.

Ancak Jide daha da cesur bir planla ilerlemeye hazır. Remix’i masaüstünüze kurmak yerine akıllı telefonunuza Remix OS’yi Mobil (ROM) üzerine yükleyebilir ve daha sonra bir ekrana veya TV’ye bağlayabilirsiniz. Videoya bir göz atın.

Yapılan çalışmaya şapka çıkarmamak mümkün değil. Jide kurucularından David Ko, Verge‘ye verdiği röportajda;

“ROM içinde Android’i yüklemek için oldukça yakınız, ofisinize ya da çalışmanıza geri döndüğünüzde telefonunuzu bağlayın ve bir dizüstü bilgisayar ya da masaüstü gibi bir PC moduna dönüşeceğini düşünün.”

ROM, önceden yüklenmiş Google Play ile birlikte gönderilmeyecek!

Evet, teorik olarak harika geliyor. Uygulamada. ROM, önceden yüklenmiş Google Play ile birlikte gönderilmeyecektir; bu nedenle kullanıcılar Play uygulamalarını daha büyük ekranda çalıştırmak için bu uygulamayı yüklemek zorunda kalacaklardır. Dahası, Jide’nin kendi cihazlarına ROM yüklemeyi kabul etmesi için ortaklara ihtiyacı var; söz konusu yükümlülükleri Google’a karşı olan sözleşme yükümlülükleri ile çakışmayabilir.

Son olarak, donanım faktörü var. Muhtemelen bir monitörde harika ROM deneyimi yaşamak için oldukça güçlü bir mobil aygıta ihtiyacınız olacaktır. Ancak Jide öncelikle, yeterince güçlü bir cihaz satın alabilecek araçların olmadığı ilk Android kullanıcılarını hedefliyor.

Bununla birlikte, Remix Singularity kesinlikle heyecan verici geliyor, bu yüzden sadece eylemde görmek için beklemek zorunda kalacağız.