Sosyal Medya

Donanım

Ricoh, Theta S İsimli 360 Derecelik Kamerasını Tanıttı.

Ricoh, Theta S ismini verdiği yeni kamerasını IFA Fuarı’nda tanıttı. Kamera 360 derece çekim yapabilme özelliğine sahip.

Ricoh, Theta S ismini verdiği yeni kamerasını IFA Fuarı’nda tanıttı. Kamera 360 derece çekim yapabilme özelliğine sahip.

Mavi, kırmızı, beyaz ve sarı olmak üzere toplam dört değişik renk seçeneğiyle birlikte raflardaki yerini alacak. Ön ve arka tarafında barındırdığı iki adet lensle 360 derecelik fotoğraf çekebilen ve video kaydedebilen kamerada bu görüntüleri Facebook, YouTube, Twitter ve Tumblr üzerinden de paylaşma olağanı sunuluyor. Google Street View Görünümü entegrasyonuna da sahip olan kamera düşük ışık koşulları için F/2.0 diyafram değeri kullanılıyor.

Kameranın öne çıkan en önemli özelliklerinden biriside 14 megapiksel çözünürlüğe kadar fotoğraf çekebilmesi ve saniyede 30 kare 1080p çözünürlüklü video kayıt yeteneğine sahip olması.

ricoh-2

Ricoh Theta S’te dahili hafısazına maksimum 25 dakika video kaydı yapılabiliyor. Firma yetkilileri 8 GB’lık dahili belleğin kullanıldığı kameradaki Wi-Fi modülünün 4 kat daha kızlı veri transferine olanak sağladığı belirtiliyor.

Kablosuz wi-fi bağlantının haricinde mini HDMI bağlantı üzerinden,cihazla çekilen fotoğraflar ve kaydedilen videolar kolaylıkla televizyonlara aktarılabiliyor. Ekim ayında raflarda ki Ricoh Theta S’in yurtdışı satış fiyatı ise 350 dolar .