Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Rombertik: Yakalandığını Anlayınca Kendini Öldüren Virüs!

Rombertik, yakalandığında kendini imha etme yeteneği kazandırılmış virüs bu şekilde yapımcısının kimliğini de saklamış oluyor.

Yeni bir virüs, antivürüs yazılımlarına yakalanacağını anlayınca adeta “intihar ediyor!”

Antivürüs yazılımlarının onu tanıdığını hissedince kendini imha ederek ortadan kaybolan yeni virüs, büyük merak uyandırdı. Virüsün yapısının ortaya çıkmasının ve bulaştığı diğer bilgisayarlarda da tespit edilmesinin önüne geçmek için yakalandığında kendini imha etme yeteneği kazandırılmış virüs bu şekilde yapımcısının kimliğini de saklamış oluyor.

Cisco analistlerinin Rombertik ismini verdikleri virüs, analiz edilmeye başlandığını sezdiğinde, bulaştığı Windows’un hayati dosyalarını da silmeye başlayarak bilgisayarı kullanılamaz hale getiriyor böylece bilgisayar yeniden açılmak için sonsuz bir döngüye girip, kendini kapatıp açıyor.

Güvenlik uzmanları, Rombertik’in şimdilik çok az sayıda bilgisayara bulaşmış olduğunu ve dikkat çekmemek için hızlı yaygınlaşmadığını vurguluyorlar ancak virüs geniş kitlelere yayılırsa, dünya çapında çok büyük zarar yaratması mümkün görünüyor.