Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Rusya Uzayda Lüks Hotel İnşa Etmeyi Planlıyor, 1 Hafta 40 Milyon Dolar!

Rusya Uzayda Lüks Hotel İnşa Etmeyi Planlıyor, 1 Hafta 40 Milyon Dolar. Rusya Uzay yolcuğu konusunda farklı bir adım atıyor.

Rusya Uluslararası Uzay Üssünde Lüks Hotel İnşa Etmeyi Planlıyor

Rusya Uzayda Lüks Hotel İnşa Etmeyi Planlıyor. Haftada 40 Milyon dolarlık bir bütçe ile orada kalabilirsiniz. Uzay Yürüyüşüne çıkmak ne kadar dersiniz?

Amerikalı özel şirketler, uzaya kısa bir yolculuk için iyi paralar ödeyebilecek müşterileri için yoğun çaba sarfediyor olsa da; Rusya’nın bu konuda daha büyük planları var.

Popular Mechanics‘de yer alan habere göre Rusya’nın uzay kuruluşu Roscosmoc’un Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS)’te lüks bir hotel inşa etmeyi planladığını yazdı.

Bu benzersiz uzay deneyimini yaşamak isteyenlerin 40 Milyon doları bir veya iki hafta için ceplerinden çıkarması gerekecek.

Rusya ISS’te Lüks Hotel İnşa Etmeyi Planlıyor, Peki Fiyatı Nedir?

40 Milyon dolarlık bu fiyata, 20 milyon dolar daha ekleyenler, bir kozmonot ile uzay yürüyüşüne de çıkma fırsatı yakalayacak. Söz konusu makalede uzay üsstü müteahhitlerinin inşa etmeyi planladığı ek ikinci modül için 279 milyon dolar ile 446 milyon dolar arasında bir masrafla gerçekleştirilecek. Bu ödenen maliyeti çıkarmak belli ki çok zor olmayacak.

RKK Energia, bir bilim laboratuarı ve güç kaynağı istasyonu olarak görev yapmak üzere iki modülün ilkini oluşturuyor. Her ne kadar ikinci modül planın bir parçası olsa da, Rusya hükümeti sadece birincisini ödüyor.

Turizm modülü dışarıdan ilki gibi görünecektir – aşağıdaki bilim modülünün bir illüstrasyonunu görebilirsiniz:

Rusya Uzayda Lüks Hotel İnşa Etmeyi Planlıyor

[Image credit: Anatoly Zak/Russianspaceweb.com]

Söz konusu Lüks Uzay İstasyonu Hotelinde her biri 9-inçlik pencereleri olan 4 adet yaklaşık 2 metrekarelik uyku odaları olacak. 2 tıbbi ve hijyen istasyonu, 16 inçlik bir pencereye sahip olacak bir salon olacak.

ISS 2028’de hizmetten kaldırılması planlanıyor. O yüzden ek modüllerin bir an önce bitirilim maliyetini çıkarması gerekiyor.
Popular Mechanics


Rusya Uzayda Lüks Hotel İnşa Etmeyi Planlıyor