Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Sahte Turkcell Maillerine Dikkat!

Daha önce TTNET ve Turkcell kullanıcıları sahte mail kurbanı olmuştu. Şimdi hedefte Turkcell var!

Daha önce TTNET kullanıcıları sahte mail kurbanı olmuştu. Şimdi hedefte Turkcell var! Turkcell, bir e-posta ile müşterilerini tehditlere karşı uyardı.

Dolandırıcıların yeni hedeflerinde TTNET ve Turkcell gibi büyük iletişim firmaları yer alıyor. Böylelikle kolaylıkla kullanıcıları korkutan sahte fatura ödeme bilgileri içeren mailler ile kötü amaçlarına ulaşabiliyorlar.

Bilindiği gibi kısa bir süre önce medyada sık sık sahte mailler ile kullanıcılara zararlı yazılımlar gönderildiği bilgileri yer almıştı. Bu mailleri etkili kılmak için ise hackerlar, büyük firma isimlerine benzer adreslerden, kopya mail şekilleriyle kullanıcıların dalgınlığından faydalanmaya çalışıyor. Faturalarda yer alan ödenmemiş borç gibi gerçekçi başlıklar, kullanıcıların şaşkınlıkla mail içinde yer alan dosyayı indirmesine neden oluyor. Ancak bu indirilen dosyada fatura değil, zararlı yazılım bulunuyor!

Fatura maillerine dikkat!

Phishing ismi verilen bu kullanıcı kandırma yoluna yine Turkcell alet edilmiş oldu. Son dönemlerde yine Turkcell maillerine benzer mailler ve benzer mail adresleri ile birçok kullanıcıya yanıltıcı mailler atılıyor. Maillerde yer alan bağlantılara tıklanır ya da içerikteki fatura olarak yalan beyan edilen dosya indirilirse, zararlı yazılım bulaşmış oluyor.

Turkcell’in yine bu tip kötü niyetli maillere alet edilmesi üzerine Turkcell, kendi kullanıcılarına bir bilgilendirme maili gönderme gereksinimi duymuş. Dün ve bugün Turkcell tarafından gönderilen maillerde, “Turkcell Fatura Bilgilendirme” başlığı ile gönderilen şüpheli maillerde yer alan bağlantıların açılmaması ve dosyaların indirilmemesi vurgulanıyor.

turkcell-sahte-mail

Sahte maillerden nasıl korunulur?

Bu sahte maillerden, birkaç noktaya dikkat ederek kurtulmak mümkün; gönderen adresine dikkat etmek, fatura olduğu iddia edilen dosyanın ekte PDF olarak eklenmiş olduğuna dikkat etmek gibi önlemler alınabilir. Zira bu tip sahte maillerde sizden faturayı indirmeniz isteniyor. Ancak fatura PDF değil bir exe veya .rar yani sıkıştırılmış dosya olarak size ulaşıyor.

Bu tip mailleri, son dönemde tekrar farklı firmaların adı kullanılarak da almanız muhtemel. Bu sebeple belirttiğimiz noktalara dikkat etmeniz ve abartılı uyarılara hemen tepki göstermemeniz büyük önem taşıyor.

İşte Turkcell’in güvenlik tehditlerine karşı uyarısı:

“Değerli müşterimiz,

Sizi Turkcell’den gönderilmiş görünen sahte e-postalar konusunda uyarmak istiyoruz.

Son günlerde müşterilerimizin bir kısmına @efatura-turkcell.net ve
@efatura-turkcell.org uzantılı adreslerden fatura bilgilerini inceleyebilecekleri yönünde yanıltıcı ve Turkcell ile ilgisi olmayan e-postalar gönderilmektedir. Turkcell altyapısından gönderilmeyen, yurtdışı kaynaklı tespit ettiğimiz bu e-postalar virüs içermekte olup konu hakkında gerekli mercilere önlem alınabilmesi için bilgilendirme yapılmıştır.

Bu gibi adreslerden gelen veya benzer şekilde şüpheli olduğunu düşündüğünüz
e-postaları açmadan silmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz. Virüs bulaşmış olmasından şüphe duyduğunuz bilgisayarları antivirus yazılımınızın güncel sürümü ile taramanızı tavsiye ederiz.

Turkcell İletişim Hizmetleri”