TeknoTalk

Samsung 10 Nanometre işlemci Üretimine Başladı

Samsung 10 nanometre işlemci üretimine başladı.

Qualcomm’un yeni nesil İşlemcisi Snapdragon 830 muhtemelen bu teknolojiyi kullanacak.

Çip şirketleri Moore yasasına inat birbirleri ile yarışırken Samsung 10 nanometre işlemci üretimine başlıyor. Güney Koreli teknoloji devi her ne kadar resmi kanallardan açıklamasa da Korea Electronic Times‘ ta yer alan makaleye göre Qualcomm’un Snapdragon 830 işlemcisi 10 Nanometre teknolojisini kullanıyor olacak.

Şirket gelişmiş bir tasarıma sahip olan çok katmanlı 3D transistör yapılı 10 nanometre FinFET yapısını kullanıyor. 14 nanometre çip yapısına göre yüzde 27 performans yüzde 40 daha güç tüketimi elde edilecek. Bu sayede akıllı telefonların bataryaları çok daha uzun ömürlü olacak.

Samsung 10-Nanometre çip teknolojisi Qualcomm Snapdragon 830 işlemcisinde ve Samsung’un yeni nesil telefonlarında kullanılacak.

 

Samsung 10 nanometre işlemciye sahip yeni akıllı telefonların ise 2017’nin ikinci yarısından itibaren piyasada olması bekleniyor.

Qualcomm’un Snapdragon 830 işlemcisinde kullanılacak yeni çip Google, HTC, Sony gibi cihazların içinde de daha önce görmemiz mümkün olabilir.

Samsung Note 7 konusundaki sıkıntılarından sonra ise yeni bir Galaxy Note 8 ürününde bu işlemciyi görmemiz bizi şaşırtmaz.

Samsung

Exit mobile version