Sosyal Medya

Android

Samsung 2. El Satışı Planlıyor, Yüzde 20 Daha Ucuz Olabilir

Samsung maliyet verimliliği için 2. El telefon satışı planlıyor.

Samsung “2.El satış” ile yenilenmiş telefonlarını yaklaşık yüzde 20 daha düşük fiyatlara satışa çıkarmak istiyor.

Samsung dünya genelindeki kazanç ivmesini korumak ve akıllı telefon pazarındaki etkinliğini devam ettirmek için  yenilenmiş telefonlarının daha makul bir fiyatla tekrar satışına ilişkin bir plan üzerinde çalışıyor.

Reuters’ın bildirdiğine göre Samsung maliyet verimliliğini en üst düzeye çıkarmak ve operasyon marjlarını %10’da tutmak amacında. Güney Kore ve Amerika başta olmak üzere yıllık yükseltme programı kapsamında kullanıcılardan geri aldığı en son teknoloji telefonları yenileyip tekrar satmak istiyor.

 

Kısaca Samsung 2.El cihazları daha düşük fiyatlarla satın alabileceksiniz.Üstelik garantileri ile birlikte.

 

Henüz bu yenilenmiş telefonlar içim dünya genelinde ne gibi bir indirim söz konusu olacak belli değil. Ancak her ülke ikinci el malların satışına sıcak bakmıyor zira Hindistan hükümeti  Apple’a yakın bir gelecekte perakende satış mağazalarını açacak olmasına rahmen 2.el satışına müsade etmemişti.

samsung-galaxy-s7-edge

Samsung yenilenmiş cihaz satışı yapacak!!!

Samsung’un bu planı aslında düşük fiyatlarla benzer özellikleri sunan Çinli rakiplerini piyasadan kaybetmeye yönelik bir adıma olarak görülebilir.

samsung galxy s7

Tabi burada marka değerine zarar verme riskide fazla. En son teknoloji ürünler bir çok ülkede statü, prestij sembolü olarak görülüyor. Bu anlamda bu hareketin şirket için riskleri de yok değil.

Samsung plans refurbished smartphone program: source on Reuters