TeknoTalk

Samsung 30 TB SSD Disk Duyurdu, Dünyanın En Büyük SSD Diski

Dünyanın En Büyük SSD Diskini Samsung Duyurdu!

Samsung 30 TB SSD Disk Duyurdu, Dünyanın En Büyük SSD Diskine 5700 Full HD Film Saklanabiliyor.

2.5 inçlik form faktörüne sahip bir SSD Diskine ne kadar bilgi sığdırabilirsiniz? Görünen o ki Samsung 30 TB SSD Diski ile 5700 Full HD film kayıt edilebiliyor.

Samsung bu kapasitesi ile “Dünyanın En Büyük SSD Diski” ünvanını alacak, 30.72 TB’lık geniş bir depolama alanına sahip, bir o kadar da mütevazi görünüme sahip yeni bir SSD disk duyurdu. Dediğim gibi 2.5 inçlik form faktörüne sıkıştırılmış en büyük depolama alanı. Muhtemelen mekanik parçalardan oluşan standart disklerden uzaklaşmak isteyen kurumsal müşteriler için tasarlanmıştır.

Model numarası olarak PM1643 olarak çağrılan Samsung 30 TB SSD Disk; 32 adet 1 TB’lık NAND flash paketinden oluşmaktadır ki bunların her biri 16 kat 512Gb V-NAND yongası içeriyor.5700 Hd filmi veya yaklaşık 500 günlük kesintisiz video kaydını saklamak için yeterli olabilicek bu yeni SSD disk; Samsung’un Mart 2016’da piyasaya sürdüğü 16 TB’lık SSD‘nin iki katı.

Bazılarımız hatırlayacaktır; Seagate 60 TB‘lık bir SSD duyurdu ancak bu 3.5 inç form faktörüne sahipti ve demo teknoloji olarak sunuldu.

Peki Samsung 30 TB SSD Disk Okuma ve Yazma Hızı Ne Kadar Olacak?

Yeni Serial Attached SCSI (SAS) sürücüsü 2,100MB / s ve 1,700 MB / s’e kadar etkileyici sıralı okuma ve yazma hızları sunuyor.Bu haliyle; Samsung’un kendi SSD 850 EVO gibi, bir tüketici masaüstünde veya dizüstü bilgisayarda bulacağınız ortalama SATA SSD’lerin yaklaşık üç katı kadar hızlı.

Samsung bunun için 5 YIL GARANTİ sunuyor!

PM1643 tam olarak ne zaman satışa sunulacak henüz bilinmiyor. Jaesoo Han, Samsung’un bellek satışları bölüm başkan yardımcısı yaptığı basın açıklamasında;

“10TB’nin üzerindeki SSD’lere olan talebin karşılanması konusunda agresif hareket etmeye devam edeceğini” söyledi.

Elbette Dizüstü bilgisayarlarda veya masaüstü bilgisayarlarda kısa zamanda 30TB SSD’lerin gelmesini beklemeyin. Ancak; bunun gibi yeni ve en büyük depolama bileşenleri her zaman öncü olmaya devam ediyor ve tüketici pazarındaki fiyatlara aşağı yönlü baskı oluşturuyor.

Kim bilir? Bundan sonra akıllı telefonlarda bile TB cinsinden depolama alanlarını konuşmaya başlayabiliriz.

TheVerge

Exit mobile version