Sosyal Medya

Samsung

Samsung Amerika’da itibar kaybetti, ABD’de Büyük ŞOK Yaşadı!

Samsung Amerika'da itibar Kaybetti. İtibar derecelendirmesinde Büyük ŞOK Yaşadı! Samsung itibarlı markalarda 46 basamak birden geriledi.

Samsung Galaxy Note 7 fiyaskosu şirkete pahalıya patladı.

Samsung Amerika’da itibar kaybetti.

Samsung’un geçen yıl 3. sırada yer bulduğu Yıllık Markalar arası itibar değerlendirmesinde 49. sırada yer alarak büyük şok yaşadı.

Güney Kore’li akıllı telefon üreticisi Samsung bu değerlendirme sonucu ile büyük şok yaşadı. Samsung Amerika’da itibarını kaybetmiş görünüyor. 46 basamak birden geriledi.

ABD’li tüketiciler arasında Samsung’un şöhreti Koreli üreticinin Galaxy Note 7’in geri çağrılmasıyla birlikte, geçen yıl büyük bir darbe aldı ve yıllık düzenlenen geleneksel bir anket sonucu şirketin geldiği noktayı gözler önüne serdi. The Korea Herald‘ta yayınlanan Yıllık itibar Sıralamasında Samsung 49. sırada yer aldı.

Samsung Amerika'da itibar kaybetti, ABD'de Büyük ŞOK Yaşadı!

 

Samsung Amerika’da itibar kaybetti, itibar derecelendirmesinde Büyük ŞOK Yaşadı!

Amerika’da kamu itibarına layık görünen ilk 100 arasında yer almış olsa da geçen yıl 3. sırada yer bulan Samsung’un gerilemesi dikkat çekici.

Aynı Samsung geçen yıl Apple ve Google’dan önce 3. sırada yer almıştı.

2017 İtibar Listesinin tepesinde Amazon.com var.

  1. Amazon.com
  2. Wegmans
  3. Publix Super Markets

 

Harris Poll’in bu sıralamaları, geçen yıl 28 Kasım – 16 Aralık tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen, ABD’de 30 binden fazla yetişkinin çevrimiçi bir incelemesine dayanıyor.

Anket altı boyutta marka itibarını analiz ediyor. Bunlar sosyal sorumluluk, vizyon ve liderlik, finansal performans, ürün ve hizmetler, iş ortamı ortamı ve duygusal çekicilik.