Sosyal Medya

Android

Samsung Galaxy Note 7 Geri Çağırılıyor

Samsung Galaxy Note 7 Geri Çağırılıyor

Samsung Galaxy Note 7 cihazlarının geri çağırılması bu hafta sonu açıklanabilir.

Kore’li Yobhap Haber Ajansının yayınladığı bir rapora göre Samsung Galaxy Note 7 cihazlarını geri çağırmaya hazırlanıyor.

Yonhab’a konuşan Samsung yetkilisi patlamanın Samsung Note 7’nin bataryasından kaynaklandığını belirtmişti. Satılan cihazların yüzde 0.1’inin bu problemden etkilendiği söylensede bu rakamın satışları etkilemesinden endişe edildiği için düşük gösterildiği konuşulanlar arasında.

note7

Peki Ne olmuştu? 

Hatırlanacağı gibi kısa bir süre önce Samsung Galaxy Note 7’nin Şarj Halindeyken Patlamamıştı ve sıkıntılara neden olmuştu. Bazı kullacıların bu şikayetlerini fotoğraflar ile belgelemesinin cihazın kalite kontrol sürecini uzattığı ve bu sürecin de doğrudan cihazın teslimat sürecinde gecikmelere sebep olduğu ortaya çıkmıştı.

18090-16209-galaxy7_1-l

Samsung’un bu sorundan ötürü şimdiden 7 milyar dolarlık bir değer kaybı yaşadığı belirtilmiş, Amerika dahil birçok ülkede satışta olan Note 7 için Samsung’un bu süreç sonunda nasıl bir politika izleyeceği ve Note7 satışlarının bu olaydan ne derece etkileneceği ise merak konusu olmuştu.

Geçen yıllarda da S6 Edge ile ilgili birçok şikayet alan Samsung’un Note 7’de henüz çıkar çıkmaz sorunla karşılaşması, marka imajının ciddi bir şekilde olumsuz yönde etkileneceği kesin.

Yonhap