TeknoTalk

Samsung, kontrol cihazıyla gelen Gear VR ile sanal gerçeklik deneyimini daha kolay ve eğlenceli hale getiriyor

Samsung, tanıttığı kontrol cihazına sahip Gear VR, kullanıcıların VR içeriğiyle daha çok etkileşime geçmelerini sağlıyor.

Samsung Electronics, ilk kontrol cihazına sahip Gear VR başlığı olan ve Oculus tarafından desteklenen Samsung Gear VR’ı bugün Mobil Dünya Kongresi 2017’de duyurdu. Kontrol cihazıyla gelen Gear VR, Samsung’un sanal gerçeklik ekosistemini genişletiyor ve tüketicilerin Gear VR deneyimlerini daha kolay ve eğlenceli hale getiriyor.

Gear VR ile gelen kontrol cihazı, ergonomik ve yuvarlak hatlı tasarımıyla tek elle optimum kullanım ve rahatlık sağlarken, en aza indirilmiş kafa hareketiyle daha iyi etkileşim yaratarak konforlu bir deneyim sunuyor. Bunlara ek olarak, kontrol cihazı kullanıcılara şunları sağlıyor:

Kontrol cihazına sahip Gear VR; kapsamlı bir izleme deneyimi için 101 derece FOV’a (Görüş Alanı) sahip 42mm’lik lensler ve hareketli görüntüye bağlı baş ağrısını en aza indirmek için geliştirilmiş bozulma düzeltme teknolojisi ile geliyor. Kontrol cihazına sahip Gear VR, dahili dönüştürücüsüyle hem mikro USB hem de USB Type-C destekliyor. Gear VR ayrıca, kumandayı kullanılmadığı zamanlarda taşımak için başlık üzerinde bir kayışa sahip.

Samsung Gear VR’nin en son sürümü Galaxy S7, S7 edge, Note5, S6 edge+, S6 and S6 edge ile uyumlu olma özelliği taşıyor.

Yeni Samsung Gear VR Özellikleri

Kontrol Cihazlı Samsung Gear VR Kontrol cihazı
Ölçüler / Ağırlık 207.8 x 122.5 x 98.6mm / 345g Ölçüler / Ağırlık 108.1 x 48.1 x 38.2mm / 64.3g
Optik lens Φ42, FOV 101º x6.25 Kontrol & Fonksiyonlar Touchpad (Tıklanabilir), Tetik, Ana Ekran Tuşu, Geri Tuşu, Ses Tuşu
Sensörler İvme Ölçer, Jiroskop, Mesafe Sensörü Sensörler İvme Ölçer, Jiroskop, Manyetik
Uyumluluk Galaxy S7, S7 edge, Note5,

S6 edge+, S6, S6 edge

Pil AAA Pil * 2ea (1000mAh, ortalama günlük 2 saatlik kullanımla 40 güne kadar dayanır)
Exit mobile version