TeknoTalk

Samsung Grafen Batarya, Akıllı Telefonunuzu 12 Dakikada Şarj Edecek

Samsung Akıllı Telefonunuzu 12 Dakikada Şarj Etmek İstiyor

Samsung Grafen Batarya, Akıllı Telefonunuzu 12 Dakikada Şarj Edecek. Üstelik Yüzde 45 Daha iyi performans sağlayacak.

Telefon tasarımında ve yazılım optimizasyonundaki sürekli çabalar sayesinde bir günde tek bir şarjla bir günlük kullanımları mümkün hale getirmiş olsada; VR ve AR tarafındaki uygulamalar ile çıkacağımız mobil yolculuğunda yapılacak daha çok işler var.

Bu amaçla Güney Koreli teknoloji devi Samsung özellikle Çoğu telefonun ve elektrikli otomobillerin gücünü sağlayan lityum-ion piller yerine grafen kullanımına odaklanmış durumda. Grafen teknolojisi

Karbon allotropunu “grafen topu” olarak adlandırılan şey haline getiren Samsung, Bu malzemeyle yapılmış bir pilin lityum pilde Yüzde 45 Daha iyi kapasiteye sahip olabileceğini iddia ediyor.

Samsung Grafen Batarya, elektrikli araçlardaki uygulamalarında neredeyse hayati olan 60 santigrat derece’de sabit bir sıcaklıkta kalabiliyor.

Peki ne zaman akıllı telefonlarınızda daha iyi bataryalar bekleyebilirsiniz? Yeni Samsung Grafen Batarya Ne Zaman Kullanılabilir?

Samsung henüz bu çalışma ile ilgili bir zaman çizelgesi yayınlamadı. Şu an için bildiğimiz tek şey şirketin Grafen Bataryalar için iki patent başvurusu yapmış olduğu. Samsung’un yeni batarya teknolojisini başarlı bir şekilde pazara sunması için biraz daha zamana ihtiyaç var.

Nature Communications‘ta Samsung’un bu konudaki daha detaylı çalışmalarını görebilirsiniz.

 

Exit mobile version