Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

Samsung HDR10+ Kullananlar Arasına Warner Bros.’u Ekledi

Samsung HDR10+ Standardı Kullananlar Arasına Warner Bros'u Ekledi. Dolby Vision HDR10+ savaşı gittikçe kızıştı.

Samsung HDR10+ Kullananlar Arasına Birini Daha Ekledi

Samsung HDR10+ Standardı Kullananlar Arasına Warner Bros.’u Ekledi.

Dolby Vision HDR10+ video standartı savaşında Samsung HDR10+ Destekleyenler arasına Warner Bros.’u da ekledi. Şimdi Warner Bros.’ta 4K HDR10+ destekliyor.

Doğrusu bu iki video standardının HD-DVD’nin Blu-ray’e karşı olan savaşı gibi değil ancak; Samsung’un Dolby Vision’a alternatif olarak HDR10+ ‘ı yaygınlaştırmak için yaptığı mücadele gittikçe ısınıyor. İki standardın arasındaki teknik farklar için daha fazla ayrıntı burada var.

Samsung HDR10+ Standardı Kullananlar Arasına Birini Daha Ekledi

Dolby Vision ve HDR10+ arasındaki ana özellik Samsung’un, içerik üreticilerinin ayarları bir sahneden diğerine dinamik olarak ayarlamalarına izin vererek düzenli HDR10’u geliştirmesidir.

Dolby Vision birçok TV üreticisi tarafından lisanslandıysa da Samsung bunlardan biri değil ve HDR10 + ‘yu telif ücretsiz bir alternatif olarak kullanmayı seçti.

Şimdi Warner Bros., Samsung, Fox ve Panasonic’e HDR10 + ‘yu 4K video yayınlarında desteklemek için bu grubun arasına katılıyor. Ancak görünen o ki birçok yayıncı şirkette sertifikasyon ve logo programı açıldığında HDR10 + kullanmaya ilgi duyuyor.

Bu kısaca bir sonraki 4K TV alımınızda arayacağınız ekstra bir özellik logosu aramanız anlamına gelecek.

Samsung