Sosyal Medya

iPhone

Samsung, iPhone 6c İçin İşlemci Üretecek!

Apple’ın Uygun Fiyatlı iPhone 6c’nin yongesetini kimin üreteceği ortaya çıktı.

Apple’ın Uygun Fiyatlı iPhone 6c’nin yongesetini kimin üreteceği ortaya çıktı.

Uzun bir süredir Apple’ın Eylül ayında, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin yanında uygun fiyatlı iPhone 6c modelini de tanıtacağı konuşuluyordu.

iPhone 6c hakkında sızıntılar da yavaş yavaş gelmeye başlamıştı. Yeni gelen rapora göre; iPhone 6c’nin, 2016 yılının ikinci çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.

iPhone 6c Yongasetini Kim Üretecek?

Digitimes’ın Tayvan kaynağına göre iPhone 5c halefi olan iPhone 6c, iPhone 6 modeline göre daha uygun fiyata sahip olacak. İddiaya göre iPhone 6c modelinde, Samsung tarafından 14nm teknolojisi kullanılarak üretilen FinFET yonga seti kullanılacak. Apple A9 işlemci ile gelmesi beklenen iPhone 6c modelinin, diğer donanımsal özellikler bakımından da iPhone 6 ile aynı olması bekleniyor.

Diğer bir iddia ise iPhone 6c’nin yongasetinin 20nm teknolojisi ile TSMC tarafından üretileceği yönünde. iPhone 6c uygun fiyatlı olacağı için Apple, yongaseti üretiminde biraz cimri davranabilir ve en iyi fiyat teklif eden firmaya üretim için onay verebilir. Bakalım ilerleyen günlerde iPhone 6c hakkında yeni bilgiler sızacak mı?

iphone-1438690465