TeknoTalk

Samsung Kripto Para Madencilik Donanımı Üretmeye Başlıyor

Samsung Kripto Para Madencileri için Donanım Üretiyor

Samsung Kripto Para Madencilik Donanımı Üretmeye Başlıyor. Güney Koreli teknoloji devi bu alanda donanım yatırımlarını arttırdı.

Samsung Blockchain teknolojisi vagonuna atlayan en son teknoloji devi olabilir. Şirketin, Bitcoin ve kriptokrasi madenciliği konusunda uzmanlaşmış ASIC (uygulamaya özel entegre devre) donanım üretmeye başladığı bildirildi.

Güney Koreli The Bell’de yer alan habere göre; söz konusu anlaşma ile teknoloji devi bu ocak ayından itibaren adı açıklanmayan Çinli madencilik ekipmanları üreten bir firma ile anlaşma sağladı. Çin merkezli ortaklar çipleri dağıtacak.

Söz konusu rapor ayrıca teknoloji devinin ocak ayı sonuna kadar seri üretime hazır olduğunu belirtiyor.  Bu hareket beklenmedik bir zamanda yapılmış gibi görünse de Samsung’un kripto para madencilik donanımı alanına girme konusundaki ilgisi biliniyordu.

 

Samsung Kripto Para Madencilik Donanımı Üretmeye Başlıyor

Samsung, geçtiğimiz yılın Ekim ayında 40 eski Galaxy S5 telefonundan yapılmış deneysel bir “upcycling” madencilik teçhizatı konseptini sergilemişti. Bundan birkaç ay sonra şirket, Rusya merkezli Bitcoin madencilik donanım firması Baykal ile Samsung’un ASIC çiplerini kullanmasını sağlayacak bir anlaşma imzaladığını bildirdi.

Samsung’un bu girişimi ve gelişimi madencilik donanımı alanını harekete geçirebilir. Canaan Creative ve Bitmain Taiwan merkezli TSMC çiplerini kullanıyor. Bu nedenle bu alandaki rekabeti de ateşleyebilir. Elbette Samsung madencilik donanımı üretme alanına girmek isteyen tek şirket değil. Ocak ayı başında Kodak’da kendi maden işletmesini açıklamıştı. Az da olsa bu alana giriş yapmıştı.

 

 

Exit mobile version