Sosyal Medya

Genel

Samsung Mobile’a Yeni Patron!

Samsung mobil bölümünün başındaki JK Shin, görevini bugün Dongjin Koh’a devretti. Bu değişiklik neden yapıldı?

Telefon pazarına yön veren önemli firmalar arasında yer alan Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, mobil tarafında büyük bir değişikliğe gitti. Galaxy etkinliklerinin vazgeçilmez yüzü ve Samsung Mobile’ın başındaki isim JK Shin bugün itibariyle görevini Dongjin Koh’a devretti. 2011 yılından bu yana Samsung Mobile’ın tepe yönetiminde görev alan JK Shin’ın, Samsung’un telefon pazar payındaki beklediği ivmeyi yakalayamamasından dolayı görevinden alındığı düşünülüyor.

JK Shin bu değişikliğin ardından Samsung CEO yardımcılığı görevini devam ettirecek ve mobil tarafta uzun vadeli fikirleri ile firmaya katkı sağlamayı sürdürecek. Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ile büyük bir çıkış yapan ancak bu çıkışı satışlara yansıtamayan Samsung, tüm faturayı JK Shin’a yıkmış gibi görünüyor.

Dongjin Koh yönetimine giren Samsung Mobile’ın önümüzdeki yıllarda daha inovatif telefon ve tabletler ile karşımıza çıkması bekleniyor. Tahminlere göre Dongjin Koh’un ilk işi tasarımsal açıdan yenilik yapmak daha sonra da arayüz geliştirmelerinde yenilikçi fikirlerini ortaya koyması bekleniyor. Bakalım Dongjin Koh yönetiminde üretilecek olan ve herkesin merakla beklediği Galaxy S7 nasıl olacak?