Sosyal Medya

Android

Samsung Rakibinin İşlemcisini Üretecek!

Samsung  en büyük rakiplerinden Qualcomm’un Snapdragon 820 işlemcisini üreteceğini açıkladı.

Samsung düşük güç tüketen 14nm’lik ikinci nesil yeni Exynos işlemcilerinin üretimine başlayacağını duyurdu.

Samsung FinFET 3D yapıları sayesinde işlemcilerin hem performansını yükseltiyor hemde güç tüketimini azaltıyor. Bu telefonların içine gömülü bu işlemcileri oldukça güçlü kılan ideal bir teknoloji.

Samsung ikinci nesil bu yeni işlemcilerde %15’lik bir işlemci hızı performansı kazanırken yine aynı miktarda güç kullanımını azaltmayı başardığını söylüyor.

Olayı ilginç kılan bu yeni teknoloji Samsung’un Exynow 8 Octa işlemcileri ile birlikte en büyük rakiplerinden biri olan Qualcomm’un Snapdragon 820 işlemcilerinde de kullanılacak olması.

Snapdragon 820 yeni 14 nm. LPP yöntemiyle Samsung tarafından üretilecek ve 2016 yılında piyasa sürülecek önemli cihazlarda kullanılacak.

Qualcomm 2015 yılında Samsung’un kendi telefonlarında Snapdragon 810 işlemcisi yerine kendi üretimi Exynos işlemcileri kullanması ile birlikte Android pazarında oldukça ciddi kayıplar yaşadı.

İşte bu yüzdendir ki Qualcomm işlemci üretim işini Samsung’a vermiş gibi görünüyor. Bir diğer sebebi ise Qualcomm’un mevcut işlemci üreticisi TSMC’ye göre çok daha gelişmiş tesislere sahip olması ve yukarıda bahsettiğimiz Android pazarındaki kayıplarını Samsung’u yeniden yanına çekerek gidermek istemesi olabilir.

Bu sebeple gelecekte Samsung Qualcomm Snapdragon 820 işlemciyi bazı Galaxy S7 modellerinde de kullanabilir gibi görünüyor.

Aslında Samsung’un üretim bandı bir taşeron üretim merkezi gibi zira Apple işlemcilerinin üretiminde de bu tesisler kiralanmak sureti ile yine büyük rakiplerinden Apple destek olmuştu. 

Sonuçta tüm bu gelişmeler gelecekte daha az enerji sarfiyatı yapan işlemcileri daha uygun fiyat karşılığında satın almamızı sahlayabilir.