Sosyal Medya

Android

Samsung’tan Kendi Telefonunu Üreten Google’a ilk Tepki

Samsung Kendi Mobil işletim sistemine yatırımı arttırdı. Tizen Mobil Uygulama Teşvik Programı başlıyor. Ödül 9 Milyon Dolar!

Samsung kesenin ağzını açtı, kendi telefonunu üreten Google’a ilk tepkisi Tizen Mobil Uygulama Teşvik Programı oldu. Ödül 9 Milyon$

Samsung mobil uygulama geliştiricileri kendi platforlarında uygulama geliştirmeleri için Tizen Mobil Uygulama Teşvik Programını başlatıyor.

Samsung uygulama geliştiricileri Tizen işletim sisteminde uygulama geliştirmeleri konusunda teşvik etmek için oldukça cömert ödüller veriyor.

Samsung akıllı telefon pazarında oldukça iyi bir yere sahip olsa da cihazları üzerinde uygulama zenginliği artırmak için çeşitli teşvik programları başlattı. Özellikle kendi işletim sistemi Tizen’e ilgiyi arttırmak için Tizen Mobile App Incentive Program – Tizen Mobil Uygulama Teşvik Programı başlattı. Şubat 2017’e kadar devam edecek bu programda 9 Milyon dolar ödül dağıtılacak.

Samsung’a açıkladığına göre ilk 100’de yer alan her uygulama için 10.ooo$’lık bir para ödülü kazanabilir. İnsanları cezbetmek için oldukça iyi bir yol.

 

Tizen Mobil Uygulama Teşvik Programı

Tizen Mobil Uygulama Teşvik Programı Kayıt Tarihi?

Programa kayıtlar en erken Ocak Ayında başlayacak.

Samsung bu teşvik programını, bunu açıkça itiraf etmese de Google’ın kendi telefonlarını üretmeye başlamasına bir tepki olarak yapıp yapmadığı merak konusu. Zira Note 7 olmadan bu segmentte Android telefon olarak Pixel ve Pixel XL yerini dolduracak.

Google elbette mobil ortaklarını geride bırakmayı planladığını söylemedi ancak Samsung’un kendi ekosistemine daha fazla yatırım yapmak istemeside oldukça doğal.

Her iki platforma da bir şans vermek isteyen mobil uygulama geliştiriciyseniz işte size bir fırsat. Gelecek yıl piyasa sürülmesi beklenen Tizen işletim sistemi cihazlar Samsung Z1, Samsung Z2, Samsung Z3 için uygulama geliştirme zamanı.

Samsung