Sosyal Medya

iPhone

Sanal Ana Ekran Tuşu, iPhone 6s ile Gelebilir!

>Apple’ın yeni nesil iPhone modellerinde fiziksel ana ekran tuşundan vazgeçeceği iddia ediliyor. iPhone 6s ile sanal ana ekran tuşu gelebilir!

Apple’ın yeni nesil iPhone modellerinde fiziksel ana ekran tuşundan vazgeçeceği iddia ediliyor. iPhone 6s ile sanal ana ekran tuşu gelebilir!

Son dönemlerde Android cephesinde firmalar, akıllı telefonlarında fiziksel tuşa yer vermemeye başladı. Android’in sanal tuş takımını modellerine entegre eden firmalar, uzun dönemde sorun çıkarabilen fiziksel tuşun dezavantajlarından korunmuş oldu.

Apple Çalışmalara Başladı

Apple’ın da bu konu hakkında bir atılım yapması ve yeni iPhone modellerinde fiziksel ana ekran tuşuna yer vermemesi bekleniyordu. Gelen son bilgiler Apple’ın çalışmalara başladığı yönünde. DigiTimes’in haberine göre Apple, sanal ana ekran tuşu için çalışmalara uzun bir süre önce başlamış.

DigiTimes’ın kaynaklarına göre TDDI (dokunma ve sürücü entegrasyonu) adı verilen sanal ana ekran tuşu, entegre parmak izi sensörlerini de barındırması ile farkını ortaya koyacak.

iPhone 6s İlk Sanal Ana Ekran Tuşuna Sahip Model Olabilir

Apple Watch ve MacBook’ta yer alan Force Touch sensörünün iPhone 6s’te de olacağı ve bu modelin sanal ana ekran tuşuna sahip olacağı söyleniyor. Apple’ın ilk parmak izi sensörünü iPhone 5s ile tanıtması, iPhone 6s ile bu alanda yeniliğin yapılma ihtimalini güçlendiriyor.

iphone